AUTOpro
Stiri

Hyundai va duce la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar peste 600 de mașini, iar un sfert dintre acestea vor fi hibride și electrice

Hyundai

Hyundai va fi partener oficial și la ediția din acest an a Campionatului Mondial de fotbal, care se va desfășura în Qatar în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie.

Producătorul sud-coreean de automobile a anunțat că va motoriza cel mai mare eveniment sportiv al anului cu o flotă de 616 de mașini.

Dintre acestea, 446 vor fi vehicule de pasageri, iar puțin peste jumătate, și anume 226, vor fi modele electrificate (hibride și electrice). În același timp, Hyundai va furniza și 10 autobuze electrice Elec City care vor fi utilizate pe durata marelui eveniment fotbalistic.

Hyundai va furniza 616 vehicule, 446 fiind pentru pasageri. Dintre acestea, 226 vor fi electrificate

Hyundai

Ne mai despart patru săptămâni de startul Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, prima ediție din istorie care va avea loc iarna, prima organizată într-o țară musulmană și prima la care vor exista mașini oficiale ecologice.

Hyundai, unul dintre partenerii oficiali ai competiției, va furniza mai multe modele. Între acestea se vor număra electricul Ioniq 5 și hibridele Sonata, Tucson și KONA. precum și două modele ale diviziei de lux Genesis.

Este vorba despre limuzina G80 și SUV-ul GV70, care vor transporta VIP-urile și personalul FIFA. De asemenea, din flotă vor mai face parte și autobuzele Elec City, care vor asigura deplasările ziariștilor acreditați.

Din totalul de 616 de vehicule, 446 vor fi pentru pasageri, 226 dintre acestea urmând să fie electrificate. Decizia a fost luată în eforturile celor de la Hyundai de a face turneul mai sustenabil.

În același timp, vor exista și două exemplare Hyundai Ioniq 5, care vor fi mașini de intervenție și care vor reîncărca vehiculele principale în cazul în care acestea vor rămâne fără energie cu ajutorul tehnologiei V2L (n.n. – Vehicle-to-Load).

Compania coreeană va furniza și stații de încărcare cu capacități de încărcare cuprinse între 100 și 150 kW pe care le va amplasa în locurile de parcare din jurul stadioanelor.

Începând cu această lună, Hyundai Motor Company desfășoară un program de instruire pentru toți șoferii care vor conduce aceste automobile.

Sursa: Hyundai

Articole similare

Ford a prezentat oficial noul Focus ST Edition: 280 CP și 420 Nm (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Skoda a publicat primele schițe de design cu noua generație Kodiaq

Mihai Morcovescu

CES 2023: AIMMO este primul serviciu AI de tip Data-as-a-Service din Industria Autonomous

Darius Pana