AUTOpro
Industrie Green car

VinFast, primul producător care renunță de anul acesta la motoarele termice

vinfast preturi europa fabrica

Producătorul de automobile vietnamez VinFast prezentat pentru prima dată de AUTOpro în România și de AUTOBEST în Europa ajunge acum pe bătrânul continent și face primul pas determinat: renunță din start la mașinile pe combustie internă (ICE). Mai mult, va investi și într-o nouă uzină!

Planurile vietnamiezilor încep să prindă contur. VinFast a anunțat că la finele lui 2022 va renunța la mașinile pe combustie internă și a prezentat noua sa gamă concentrată pe piața europeană și cea americană. Noile modele acoperă aproape tot spectrul de autoturisme destinate transportului personal și de persoane, iar acestea sunt: VF 5, VF 6, VF 7, VF 8 și VF 9. Cele 5 exemplare au fost proiectate de Pininfarina și Torino.

VF 8 și VF 9 vor fi echipate cu serviciu de condus autonom de nivel 3 sau 4 pentru variantele premium. Mai mult, mașinile vor oferi o experiență intuitivă cu privire la habitaclu și va permite celor din interior să întreprindă tot felul de activități, inclusiv cumpărături.

Prețuri confirmate în Europa

Odată cu această ofensivă clară și concisă, VinFast a anunțat că VF 8 și VF 9 vor avea un preț de pornire de 36.133 de euro, respectiv 49.280 de euro. Producătorul auto oferă o garanție de 10 ani sau 200.000 de km!

Rezervările deja au început și pot fi efectuate la reserve.vinfastauto.com pentru un avans de doar 150 de euro. Cei care vor cumpăra mașinile VinFast vor beneficia de un program special pentru membri. În plus, achizițiile vor fi făcute cu ajutorul tehnologiei blockchain.

Proprietarii care aleg să își cumpere prin leasing mașina vor putea parcurge 500 de km/lună minimum, iar VinFast va acoperi toate cheltuielile cu privire la mentenanța bateriei și o va înlocui gratuit când capacitatea acesteia scade sub 70%.

Fabrica VinFast în Europa

Compania a mai confirmat faptul că va deschide o uzină în Europa, mai exact în Germania. Vicepreședintele VinFast, Le Thi Thu Thuy a spus că această mișcare reprezintă o parte importantă din strategia companiei și, mai ales, din planul pentru cucerirea bătrânului continent.

„Suntem încrezători că ne vom găsi locul în Europa, mai ales că tranziția totală către vehicule electrice este mai clară ca niciodată”, a mai spus VP-ul VinFast.

Vingroup, deținătorul VinFast, a fost fondat în 1993.

Articole similare

SsangYong a devenit în mod oficial KG Mobility. Primul model cu noua siglă va fi lansat în 2023

Mihai Morcovescu

Noul Fiat 500 câștigă premiul pentru Design Concept

De dragul fabricilor de baterii, UE ar trebui să sugrume și mai tare industria auto

Florin Amariei

Leave a Comment