AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Opel Mokka Electric vine cu o serie de actualizări și cu o autonomie cu 20% mai mare

Opel Mokka Electric

Opel Mokka-e devine Opel Mokka Electric. Constructorul german de automobile anunță o serie de actualizări pentru versiunea electrică a SUV-ului cu emisii zero. În afară de noua denumire, mașina oferă acum un propulsor mai puternic și o baterie mai mare, care va asigura o autonomie mai mare cu 20% decât până acum.

Cel mai bine vândut automobil cu emisii zero din segmentul B-SUV pe piața din Germania în lunile octombrie și noiembrie devine, astfel, mai puternic și mai eficient.

Opel Mokka Electric este acum mai puternic și mai eficient

Opel Mokka Electric

Câștigător al premiului „Volanul de Aur 2021”, Opel Mokka Electric este echipat acum cu un motor mai potent, care dezvoltă o putere maximă de 156 CP și 260 Nm de cuplu cu 20 de „cai” mai mult ca până acum.

În același timp, modelul electric al celor de la Opel vine cu o nouă baterie de 54 kWh. Repriza de încărcare de până la 80% se realizează în 30 de minute la o stație de încărcare rapidă de 100 kW. Modelul vine echipat și cu un încărcător onboard trifazat de 11 kW.

Opel Mokka Electric are calități dinamice excelente la drum. Centrul de greutate coborât al vehiculului mărește siguranța și plăcerea de a conduce.

Noul acumulator ajută SUV-ul cu emisii zero să parcurgă până la 406 kilometri în loc de 338 de kilometri ca până în prezent, conform standardului WLTP, ceea ce înseamnă o îmbunătățire semnificativă de 20%. De asemenea, consumul de energie a scăzut la 15,2 kWh/100 km.

În noua configurație, Mokka Electric este capabil să accelereze de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de 10 secunde, în timp ce viteza de vârf este limitată electronic la 150 de km/h.

65% dintre clienții Mokka din Germania au optat pentru varianta electrică

SUV-ul electric a fost primul model Opel care a purtat noua imagine a mărcii, denumită Opel Vizor. Totodată, a fost și primul automobil Opel cu cockpit-ul „Pure Panel” complet digital.

Opel Mokka Electric dispune de trei moduri de rulare: Eco, Normal și Sport. Cel de la volan poate selecta și modul B al transmisiei, dacă dorește ca regenerarea de energie să fie maximizată. 

În plus, Mokka Electric a fost primul Opel disponibil încă de la lansare în versiune complet electrică, precum și în variante echipate cu motoare termice eficiente, oferindu-le clienților posibilitatea de a alege propulsorul care se potrivește cel mai bine nevoilor lor.

Iar această alegere a fost predominant electrică. În noiembrie, nu mai puțin de 65% dintre clienții Mokka din Germania au optat pentru varianta cu emisii zero. Noul Opel Mokka Electric va fi disponibil pentru comenzi pe piața din Europa în săptămânile care urmează.

Până în 2024, Opel va oferi pentru fiecare model câte o versiune electrificată, iar până în 2028 va deveni un brand complet electric în Europa.

Sursa: Opel

Articole similare

Vanzarile de automobile electrice, in crestere continua

Florin Amariei

Vânzările Dacia au crescut în 2015

administrator_autopromag

Volkswagen introduce o serie de actualizări în gamele europene ale electricelor ID.4 și ID.5

Mihai Morcovescu