AUTOpro
Stiri Eveniment

Juriul AUTOBEST a decis ce mașină este Best Buy Car of Europe 2023 precum și câștigătorul ECOBEST 2023

AutoBest Best Buy Car of Europe 2023

Renault Austral este Best Buy Car of Europe 2023 conform votului membrilor AUTOBEST, cel mai mare Juriu independent de presă din Europa, după numărul de țări din care vin reprezentanții media. Austral a reușit să se impună lejer în fața celorlalte cinci candidate ce au ajuns în finala AUTOBEST 2023. Premiul ECOBEST 2023 a fost obținut de Hyundai Ioniq 6.

Primele trei locuri din finala AUTOBEST 2023, conform punctajelor obținute au fost:

  1. Renault Austral – 14.937 puncte;
  2. Opel Astra – 13.986 puncte;
  3. Peugeot 308 – 13.933 puncte.
AUTOBEST Best Buy Car of Europe 2023 - Renault Austral

Austral a primit punctaje de top din partea celor mai mulți membri AUTOBEST și astfel s-a impus fără drept de apel în finală, fiind marele câștigător Best Buy Car of Europe 2023. Următoarele locuri ale podiumului au fost însă decise la limită, diferența dintre cele două modele compacte ale Grupului Stellantis, ce se bazează pe aceeași platformă tehnică, fiind minimă, numai 53 de puncte au fost necesare pentru ca noul Opel Astra să prindă locul secund în dauna „fratelui” Peugeot 308.

Renault Austral și-a meritat cu prisosință distincția AUTOBEST Best Buy Car of Europe 2023

Câștigătorul nostru din acest an reprezintă următorul nivel al mărcii Renault. Este cel mai bun produs de până acum al producătorului francez, cu materiale de ultimă generație, calitate percepută foarte înaltă, abilități superbe de condus, un design impresionant și probabil cele mai bune tehnologii conectate prezente la bordul automobilelor de astăzi. Este beneficiarul soluțiilor de propulsie full hybrid E-Tech, care reprezintă unul dintre câștigătorii noștri anteriori ai premiului TECHNOBEST.”, a declarat Dan Vardie, Fondator și Chairman al organizației AUTOBEST.

Fabrice Cambolive, COO Renault, a mulțumit Juriului și a adăugat că „Noul Austral câștigă premiul AUTOBEST Best Buy Car of Europe 2023. Aceasta este o mare mândrie și recunoaștere pentru întreaga echipă Renault care a lucrat la proiect (de la proiectare, inginerie, la fabrica din Palencia și până la rețeaua de vânzări). Cei 31 de membri ai juriului AUTOBEST din 31 de țări, au înțeles clar că noul nostru SUV din segmentul C este sinteza perfectă a celor mai bune elemente din ambele lumi: un vehicul electric pentru conducerea în oraș și un motor hibrid extrem de eficient capabil să parcurgă distanțe lungi fără reîncărcare. Cu OpenR Link și Google Automotive Services, Austral oferă, de asemenea, cele mai bune servicii conectate și aplicații pentru a oferi o experiență de condus captivantă și intuitivă”.

Finala în care s-au întrecut cele 6 modele care s-au calificat pentru prestigiosul premiu Best Buy Car of Europe 2023 s-a ținut în Teesdorf, Austria, la finalul lunii noiembrie. Cu ajutor din partea profesioniștilor din cadrul OAMTC, AUTOBEST a reușit să organizeze cel mai complex set de teste de până acum, ce s-au ținut atât pe drumurile publice, cât și pe pistele de încercări.

Pe lângă premiul Best Buy Car of Europe 2023, AUTOBEST anunță și câștigătorul distincției ECOBEST 2023, ce ajunge anul acesta la Hyundai Ioniq 6

Noul model Hyundai este un EV ce pare încă aflat la stadiul de concept și care ajunge direct în showroom-urile europene, deja de la începutul anului 2023. Filozofia ultra-aerodinamică duce rezistența redusă în fața aerului la un nou nivel. Hyundai Ioniq 6 este un concept care nu oferă doar o autonomie electrică de peste 600 km, dar vine și cu un stil uimitor care este garantat că va ieși în evidență. Acest nou Hyundai îndrăzneț și inteligent este o piesă de tehnologie autentică, căruia i se cuvine întru totul să fie câștigătorul premiului ECOBEST 2023, la fel cum Renault Austral este pe deplin meritat deținătorul distincției AUTOBEST Best Buy Car of Europe 2023.

Cea de-a 22-a ediție a Galei AUTOBEST se va ține în data de 11 mai 2023, în Rotterdam, Olanda, fiind pentru prima dată când Juriul decernează premiile în această locație, conform tradiției de a organiza Gala AUTOBEST de fiecare dată într-o țară diferită.

Articole similare

Ferrari lansează o linie vestimentară și redeschide un restaurant

Florin Amariei

Volkswagen ar putea înceta producția modelului Polo în Europa

Mihai Morcovescu

Sunt placutele de inmatriculare digitale viitorul?

Florin Amariei