AUTOpro
Prezentari

Versiune electrică pentru noua generație Opel Mokka

Opel Mokka

Germanii de la Opel, parte a grupului PSA Peugeot – Citroen, au prezentat detaliile unei noi generații a modelului compact Mokka.

Noul Mokka este, conform reprezentanților mărcii, complet nou și robust. Vehiculul îmbină plăcerea de a conduce cu aspectul modern. Este 100% electric, extrem de eficient și mai compact decât oricând – perfect atât pentru străzile urbane, cât și pentru deplasările în siguranță pe Autobahn.

„Noul Mokka este un autovehicul modern care atrage privirile și va schimba percepția asupra mărcii noastre! Cu Mokka, reinventăm Opel și introducem designul pentru următorul deceniu. Acesta arată tot ce reprezintă marca astăzi și în viitor: Mokka este plăcut de condus, dotat cu tehnologii inovatoare și eficient din toate punctele de vedere. În plus, întruchipează perfect valorile mărcii Opel – captivante, abordabile, germane – în cel mai progresiv mod. Este primul Opel care este electric chiar de la lansare; o dovadă reală a faptului că Opel devine electric”, a declarat CEO-ul Opel, Michael Lohscheller cu entuziasm despre noul model.

În ciuda unui ampatament puțin mai lung (+2 mm), noul Mokka este cu 12,5 cm mai scurt decât generația anterioară, oferind în același timp celor cinci pasageri un spațiu de încărcare similar, de până la 350 de litri în portbagajul său. Lungimea totală de numai 4,15 metri îl face extrem de ușor de manevrat și de parcat în zonele urbane și suburbane. Noul Mokka surprinde cu proporțiile sale bine definite și designul îndrăzneț. De asemenea, noul venit iese în evidență ca fiind primul model care prezintă viitorul design al mărcii și următoare generație de cockpit, complet digitalizat: Opel Vizor și, respectiv, Opel Pure Panel. Fără afișaje analogice, fără animații decorative fanteziste, inutile: experiența este practică, simplificată, informațiile furnizate sunt axate pe ceea ce este cu adevărat necesar. Panoul de instrumente poziționat orizontal integrează două ecrane; cel din fața șoferului are o dimensiune de până la 12 inch. Pentru a permite șoferului utilizarea intuitivă și focalizarea, inginerii Opel au păstrat totuși câteva butoane de control pentru funcții esențiale, evitând explorarea periculoasă în sub-meniuri.

Noul Mokka continuă tradiția Opel de a oferi tehnologii inovatoare din clase superioare în gama de volum, astfel încât, cât mai multi clienți să beneficieze de acestea. Tehnologiile includ sisteme avansate, cum ar fi ACC (Advanced Cruise Control), a cărui funcție stop & go permite șoferului să treacă mai ușor prin traficul aglomerat: modelul său electric Mokka-e își poate regla automat comportamentul în funcție de mișcările vehiculului din față, fără a fi necesară acționarea acceleraței sau a frânei. În plus, sistemul Active Lane Positioning menține automat noul Mokka în centrul benzii. De asemenea, sistemul de iluminare adaptivă, IntelliLux LED® matrix cu 14 elemente, oferă tehnologie de top, unică în acest segment. Toate variantele Mokka vin standard cu faruri cu LED în față și în spate, o frână de parcare electrică, precum și recunoașterea semnelor de circulație. O cameră panoramică de 180 de grade este, de asemenea, disponibilă.

Noul Mokka este construit pe o nouă versiunie, extrem de eficientă de platformă multi-energy CMP (Common Modular Platform). Acest sistem modular ușor și eficient oferă o flexibilitate maximă în dezvoltarea vehiculului și permite utilizarea atât a propulsoarelor termice, cât și a celui electric. Clientul este cel care alege. Echipa de ingineri din Rüsselsheim a lucrat în special la reducerea considerabilă a greutății pe de o parte, economisind până la 120 kg față de generația anterioară și la îmbunătățirea rigidității structurii pe de altă parte, obținând o rigiditate torsională de până la 30% în cazul versiunii electrice. Beneficiile sunt evidente: noul Mokka consumă substanțial mai puțină energie, în timp ce este mult mai receptiv, agil și plăcut de condus.

Pentru prima dată în istoria Opel, noul Mokka va fi disponibil încă de la lansare, cu o variantă complet electrică. Mokka-e combină beneficiile unui autovehicul fără emisii cu plăcerea conducerii. Motorul electric furnizează 100 kW (136 CP) și un cuplu maxim de 260 de Newton metri, disponibil imediat, de la pornire. Reacțiile rapide, agilitatea și dinamica sunt printre caracteristicile care se remarcă imediat. Șoferii pot alege între trei moduri de conducere – Normal, Eco și Sport. Viteza maximă limitată electronic este de 150 km/h pentru păstrarea energiei stocate în bateria de 50 kWh și a autonomiei. La o stație de încărcare rapidă cu curent continuu de 100 kW, 80% din energia bateriei poate fi încărcată în doar 30 de minute. Opel Mokka-e are în modul Normal o autonomie pur electrică de până la 322 de kilometri, conform ciclului de testare WLTP1, în timp ce modul Eco ajută șoferul să atingă autonomia maximă. Fie utilizând un sistem de alimentare tip wall box casnic, fie o stație pentru încărcarea rapidă sau un cablu pentru priza de uz casnic: Noul Mokka-e este pregătit pentru toate opțiunile de încărcare. De asemenea, convinge cu o garanție de opt ani pentru baterie.

Clienții au toate motivele să aștepte cu nerăbdare noul Mokka. Acesta va putea fi comandat în a doua parte a anului curent și va fi disponibil la dealeri la începutul anului 2021 (Germania). De asemenea, noul venit va fi oferit cu motoare diesel și benzină deosebit de eficiente.

Când a fost lansat primul Mokka, a surprins prin dimensiunile sale compacte și aspectul robust. Noul Mokka este și mai compact și robust, extrem de eficient, intuitiv și îndrăzneț, mai bine proporționat, consolele sunt considerabil mai scurte (consola față – minus 61 mm, cosola spate – minus 66 mm), are acum 10 milimetri în plus în lățime și o siluetă cu proporții perfecte. Dimensiunile sale compacte și aspectul general fac ca roțile de 18 inch să arate mai bine decât oricând.

Nouă linie de design a mărcii Opel

Mokka este, de asemenea, primul model care prezintă noul design frontal, inconfundabil al mărcii Opel: Opel Vizor. Extinzându-se pe întreaga parte din față a vehiculului, mai jos de capotă, Opel Vizor este un modul elegant care încorporează caracteristici ale mărcii, cum ar fi farurile IntelliLux LED® matrix de ultimă generație și semnătura tipică a luminilor de zi LED și are în centrul său legendarul Opel Blitz. Opel Vizor va fi prezent pe toate modelele viitoare ale mărcii.

Noua filosofie continuă în interior, unde găsim Opel Pure Panel, care urmează aceleași principii de design ca și Opel Vizor. Două ecrane cu dimensiuni de până la 10 și, respectiv 12 inch îi întâmpină pe ocupanți; ecranul central este înclinat în mod deliberat către șofer și aerisirile sunt împinse în fundal pentru o focalizare optimă. Pure Panel oferă cele mai noi tehnologii și cele mai importante informații pentru șofer, în timp ce toți stimulii vizibili, deranjanți au fost eliminati. De asemenea, designul consolei centrale a fost “curățat” în mod impresionant: niciun element proeminent nu perturbează puritatea designului său. Toate comenzile și modulele sunt integrate în mod elegant.

Noul Mokka ajunge în segmentul B cu inovații de top care până de curând erau disponibile doar în clasa de lux. Opel este lider în tehnologia de iluminare. Toate variantele Mokka sunt echipate cu faruri cu LED-uri de ultimă generație. Un punct culminant absolut în acest segment este sistemul de iluminare adaptivă IntelliLux LED® matrix cu un total de 14 elemente. La fel ca în cazul Opel Insignia, Opel Astra și noul Opel Corsa, sistemul de iluminare permite utilizarea permanentă a fazei lungi. Pentru a nu-i orbi pe ceilalți șoferii, elementele cu LED-uri individuale se pot stinge sau pot diminua intensitatea în milisecunde petru a scoate din conul de lumină vehiculele din față – nimeni nu este orbit, iar șoferul Mokka are parte de iluminare maximă.

Plus de confort

Scaunele extrem de confortabile sunt, prin excelență, tipice pentru Opel. Sunt disponibile diverse scaune ergonomice, reglabile individual. Un Alcantara sportiv și un interior clasic din piele sunt disponibile – opțiuni neobișnuite pentru un vehicul din segmentul B. Oferta culminează cu scaunele încălzite, din piele, cu suprafață perforată și funcție de masaj pentru șofer.

Telefoanele compatibile se reîncărcă aici inductiv (wireless). Sunt disponibile sistemele de infotainment Multimedia Radio și Multimedia Navi cu ecran tactil color de 7 inch și sistemul de top al gamei, Multimedia Navi Pro, cu ecran tactil color de înaltă rezoluție, de 10 inch.

Sistemele multimedia compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto dispun de control vocal integrat. Noul Mokka oferă și serviciul OpelConnect. Navigația LIVE2 cu informații despre trafic în timp real, plus posibilitatea de a efectua apel de defecțiune sau de urgență (eCall) fac călătoriile și mai relaxante pentru șoferi și pasageri. Dacă airbag-urile sau centurile de siguranță se declanșează într-un accident, eCall contactează automat serviciul local de urgențe pentru siguranța publică (PSAP).

Articole similare

Mai mult Duster

Dan Vardie

Abundență de putere

Cel mai avansat bavarez – Noul BMW Seria 7 I VIDEO

administrator_autopromag

Leave a Comment