AUTOpro
Generale Green car Stiri

Tesla recheamă în SUA peste două milioane de mașini dotate cu sistemul Autopilot

Producătorul american de automobile electrice Tesla a inițiat o campanie de rechemare pentru aproape toate mașinile pe care le-a vândut pe piața din SUA.

Sunt vizate aproape două milioane de modele dotate cu sistemul Autopilot, care au fost produse începând cu 2015.

Defecțiunea va fi remediată de Tesla printr-o actualizare „over-the-air”

Sistemul Autopilot al celor de la Tesla este subiectul multor controverse în materie de siguranță rutieră. În ultimii ani s-au produs multe accidente, unele fatale, provocate de această tehnologie pe care se bazează cei mai mulți dintre șoferii de Tesla.

De aceea, reprezentanții Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) investighează sistemul din 2021. NHSTA a scris în raportul său că este posibil ca, în anumite circumstanțe, controalele Autopilot „să nu fie suficiente pentru a preveni utilizarea greșită de către șoferi”.

Ca o consecință a acestei investigații, Tesla a inițiat o campanie masivă de rechemare pentru aproape toate modelele vândute în SUA. Vizate sunt peste două milioane de mașini dotate cu sistemul Autopilot, care au fost produse începând cu anul 2015, inclusiv Model 3, Model Y, Model S și Model X.

Soluția pentru remedierea acestei defecțiuni constă întgr-o actualizare „over-the-air”. Aceasta va fi gratuită și va încorpora controale suplimentare care îl vor avertiza pe șofer că trebuie să rămână implicat la volan atunci când funcția Autosteer este activă.

De asemenea, software-ul va suspenda șoferii să utilizeze această funcție dacă va detecta că cel de la volan nu reușește în mod continuu să-și asume responsabilitatea în mod continuu la volan în timp ce funcția este activată. Tesla va oferi, totodată, și o soluție pentru sistemul de monitorizare a șoferului.

Clienții mașinilor afectate vor fi notificați începând cu data de 10 februarie 2024. Trebuie spus că și mașinile produse începând cu 7 decembrie 2023 au avut parte de această actualizare.

Sursa: Motor1

Articole similare

Rolex și Goodwood SpeedWeek au adus un omagiu mașinilor de curse

Cum va arăta Dacia de 5.000 de euro

Toyota România donează spitalelor din București două aparate de ventilaţie

Robert Stan