AUTOpro
Generale Green car Stiri

Tesla Model 3 facelift va avea o nouă versiune de performanță

Producătorul american de automobile electrice Tesla a confirmat că Model 3 facelift va primi o nouă versiune de performanță.

Viitorul model va fi lansat în prima jumătate a anului viitor și, potrivit companiei, va fi o mașină „specială”.

Tesla Model 3 Performance va fi lansată în a doua jumătate a anului 2024

Tesla

La începutul lui septembrie, Tesla a prezentat versiunea restilizată a berlinei electrice de clasă medie Model 3. Acum, la trei luni distanță, americanii anunță că, în afară de versiunile RWD și Long Range, de anul viitor va exista și una de performanță.

Viitorul model, care cel mai probabil, se va numi Performance, a fost confirmat de un oficial al mărcii de peste Ocean. Reprezentanții companiei spun că Model 3 Performance va fi un vehicul „special”. Cei de la Tesla au recunoscut că nu și-au dat seama de potențialul adevărat al primei generații Model 3, dar sunt siguri că vor remedia acele erori cu modelul cu facelift.

Actualul Model 3 Performance adoptă un design revizuit la partea frontală și un habitaclu simplificat la care au fost folosite materiale de calitate superioară comparativ cu de cele văzute pe varianta anterioară.

Versiunea de performanță aflată pe piață folosește un motor de 513 CP. Acesta ajută berlina cu emisii zero să atingă „suta” în 3,1 secunde și să atingă o viteză de vârf de 261 de km/h. Autonomia maximă ajunge la 506 kilometri cu o singură încărcare. Modelul Long Range poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde.

Deocamdată, Tesla nu a divulgat alte informații referitoare la viitoarea versiune și nici la prețuri. Se știe doar că aceasta va fi lansată în prima jumătate a anului 2024.

Sursa: Tesla via Motor1

Articole similare

PSA investește în modernizarea fabricii de la Sochaux

Filip Sîrbu

O insulă grecească va introduce transportul public electric

Andrada Arsenie

BMW va da startul producției noului model electric iX2 spre sfârșitul lui 2023

Mihai Morcovescu