AUTOpro
Generale Green car Stiri

Renault 5 Electric: francezii au publicat primele fotografii oficiale cu viitorul model cu emisii zero

Francezii de la Renault au publicat noi imagini oficiale cu viitorul Renault 5 Electric de serie, care își va face debutul în primăvara lui 2024.

Una dintre cele mai interesante dotări ale viitorului model este display-ul digital montat pe capotă, care va afișa nivelul bateriei.

Renault 5 Electric va fi dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva

Renault

Constructorul din Hexagon va lansa la începutul anului viitor unul dintre cele mai importante modele din ultimii ani. Noul Renault 5 Electric va marca debutul unei noi ere în istoria mărcii franceze.

Pentru a îndulci așteptarea, producătorul francez a publicat câteva imagini sugestive cu versiunea de serie a viitorului automobil cu emisii zero.

Din punct de vedere estetic, hatchback-ul cu emisii zero va primi faruri și stopuri LED care vor fi inspirate de designul celor văzute pe modelul original produs între anii 1972 și 1996. De asemenea, în imaginile de față regăsim și noua siglă stilizată cu numele mașinii, precum și o nervură sculptată pe părțile laterale.

Detaliul cel mai interesant îl reprezintă ecranul digital montat pe capotă, care va afișa nivelul bateriei. De altfel, viitorul Renault 5 Electric va folosi o baterie de 52 kWh, care va oferi o autonomie de 400 de kilometri în regim WLTP, potrivit informațiilor oficiale.

Alte detalii tehnice nu au fost dezvăluite, însă știm deja că prețul noului model va fi de aproximativ 25.000 de euro. Debutul oficial al noului model electric a fost fixat pentru Salonul Auto de la Geneva de anul viitor.

Sursa: Renault

Articole similare

Cruise va colabora cu Microsoft

Andrada Arsenie

Dacia electrică, tot mai aproape

Robert Stan

Noul Fisker Ocean va fi oferit începând din 2024 într-o versiune cu baterie interschimbabilă (cu video)

Mihai Morcovescu