AUTOpro
Generale Green car Stiri

Viitorul Renault 5 Electric va costa în jur de 25.000 de euro. Va debuta anul viitor la Geneva

Producătorul francez de automobile Renault va prezenta versiunea de producție a noului Renault 5 Electric în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2024.

Anunțul oficial a fost făcut de CEO-ul companiei, Luca de Meo. Totodată, francezii anunță că modelul cu emisii zero va costa în jur de 25.000 de euro.

Viitorul Renault 5 Electric va fi bazat pe arhitectura CMF-B EV

Renault

Viitorul Renault 5 Electric este unul dintre cele mai așteptate automobile în 2024. Hatchback-ul cu emisii zero va avea un design retro, inspirat de modelul original, și va înlocui în gamă modelul Zoe.

Potrivit informațiilor oficiale, acesta va folosi un sistem de propulsie electric de 136 CP. Vor fi disponibile două baterii, una de 40 kWh și cealaltă de 52 kWh. Versiunea cu capacitate mai mare va oferi o autonomie de până la 400 de kilometri.

De asemenea, acesta va avea un avatar de infotainment pe bază de inteligență artificală, denumit Reno. Însă, cel mai important aspect este faptul că noul vehicul electric va fi o mașină accesibilă.

Potrivit declarațiilor făcute de șeful grupului din Hexagon, Luca de Meo, acesta va avea un preț de aproximativ 25.000 de euro. Noul model electric va fi produs în nordul Franței și va fi bazat pe arhitectura CMF-B EV dedicată electricelor de clasă mică.

Renault 5 EV va fi dezvăluit cu ocazia Salonului Auto de la Geneva (26 februarie-3 martie 2024).

Sursa: Automotive News

Articole similare

Presa germană: Bernie Ecclestone, fostul conducător al Formulei 1, l-a sfătuit pe Sebastian Vettel să îşi încheie cariera sau să plece de la Ferrari

Robert Stan

Tesla a dezvăluit noul pick-up electric Cybertruck: până la 845 CP și preț de pornire de 60.900 de dolari (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Germania a încetat să mai acorde subvenții pentru achiziția de mașini electrice

Mihai Morcovescu