AUTOpro
Generale Stiri

Divizia Ford Pro a câștigat două premii importante pentru vehiculele comerciale ușoare (VIDEO)

Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a producătorului american, a câștigat două premii importante în cadrul unei ceremonii care a avut loc la salonul „Solutrans” de la Lyon dedicat vehiculelor comerciale.

Noua furgonetă Transit Custom a fost câștigat distincția International Van of the Year, în timp ce noul pick-up Ranger a primit premiul International Pick-up Award, alături de Volkswagen Amarok, anunță Ford Pro.

Ford Transit Custom este International Van of the Year

Ford

La un de la lansarea oficială, noua generație Ford Transit Custom a fost votat de un juriu format din 25 de jurnaliști drept „International Van of the Year” 2024. Acesta este cel mai prestigios titlu pentru vehiculele comerciale ușoare.

Recent lansat în Europa, noul Transit Custom este lider în segmentul vehiculelor comerciale ușoare. Noua furgonetă este oferită în versiuni diesel, hibride, dar și într-o versiune complet electrică, denumită E-Transit Custom. Acesta introduce caracteristici unice, digitale și orientate către client, cum ar fi un modem 5G pentru conectivitate super-rapidă, actualizări software pentru peste 30 de module ale vehiculului, asistență la livrare care poate economisi peste 20 de secunde pentru fiecare oprire și o caroserie MultiCab versatilă pentru a construi pe baza reperelor de productivitate stabilite de predecesorii săi.

Ford Transit Custom a fost cel mai bine vândut van de o tonă din Europa în 2022 și cel mai bine vândut vehicul din Marea Britanie în 2021 și în 2022. Noul model este produs la uzina Ford Otosan din Turcia.

Ford Ranger și VW Amarok câștigă International Pick-up Award

După o serie de teste dificile pe șosea și în teren accidentat în Grecia, juriul IPUA a atribuit premiul International Pick-Up Award modelelor Ford Ranger și Volkswagen Amarok.

Noul Ranger este construit în șase fabrici de pe patru continente, fiind foarte popular în rândul clienților din Europa. De altfel, modelul a fost cel mai bine vândut pick-up din regiune în ultimii opt ani și reprezintă aproape jumătate din totalul vânzărilor de pick-up-uri la nivel continental.

Abilitățile off-road, comportamentul rafinat pe șosea și nivelul ridicat de conectivitate și tehnologie fac din Ranger un model popular atât în rândul utilizatorilor comerciali, cât și al celor privați. Recent, Ford Pro a anunțat că acesta va fi oferit și într-o versiune plug-in hybrid, prima de acest gen în segmentul camionetelor din Europa.

Noul pick-up a fost declarat câștigător de un juriu format din jurnaliști din Europa și din Africa de Sud, acolo unde și este produsă versiunea pentru Europa.

Ediția din acest an a concursului a avut doi câștigători deoarece noua generație Volkswagen Amarok a fost la rândul ei desemnată învingătoare. Este pentru a treia oară când camioneta germană primește acest premiu, după 2011 și 2017. Lansat anul trecut, Amarok este dezvoltat pe aceeași platformă ca Ranger și este produs la fabrica din Africa de Sud.

Sursa: Ford

Articole similare

Șeful Volkswagen anunță înghețarea angajărilor până la finalul anului

Robert Stan

Tesla va concedia mai mult de 10% din forța de muncă la nivel global

Mihai Morcovescu

Audi a introdus o nouă versiune pentru SUV-ul electric Q6 e-tron: autonomie de 640 km

Mihai Morcovescu