AUTOpro
Stiri

Producția pe un an a noului Hummer EV s-a epuizat

În ciuda prețului său care depășește 100.000 de dolari, producția pe un an de zile a noului Hummer EV s-a vândut în 10 minute.

Deși intreaga producție pe un an a noului model Hummer EV a fost vândutâ în numai 10 minute, exact în momentul în care producătorul auto se pregătește să înceapă testarea de iarnă a acestuia, vicepreședintele GMC Duncan Aldred a refuzat să spună câte exemplare Ediția 1 au fost comandate.

Cu toate acestea, Aldred a confirmat faptul că „este un vehicul foarte căutat. Clienții doresc vehiculul cât mai curând posibil. Dintre persoanele care au rezervat un alt vehicul Hummer EV, aproximativ jumătate dintre ei au spus că dacă un model Ediția 1 devine disponibil, le-ar plăcea acel vehicul “.

Hummer EV se află acum în zonele de probă ale GM din Milford, Michigan, pentru a efectua testele de rezistență pe timpul iernii. GMC a declarat că va documenta testarea și va partaja actualizările în următoarele săptămâni și luni.

Compania a lansat Hummer EV în luna octombrie, iar Aldred a spus că a fost cea mai vizionată dezvăluire realizată vreodată, cu 370 de milioane de vizionări, dublu față de ceea ce GMC a înregistrat din anunțurile Super Bowl. Lansarea pickup-ului electric a depășit prezentările modelelor Tesla Cybertruck, Ford Bronco, a pickup-ului F-150 și Mach-E.

“În ceea ce privește impresiile și punctele de vedere, dar și ceea ce am adus pe site-ul nostru web, rezultatele au fost excepționale”, a spus Aldred.

Dealerii primesc comenzi

GM a dezvoltat pick-up-ul electric GMC Hummer 2022 într-un ritm amețitor, condus de ingineri care au creat Corvette 2020. Viteza de dezvoltare a lui Hummer a fost activată de testarea virtuală extinsă, care va fi un semn distinctiv al programelor GM în viitor.

Ediția 1, care va fi lansată la sfârșitul anului viitor, are un preț de pornire de 112.595 de dolari. Acesta va fi construit la fabrica GM ZERO din Detroit și Hamtramck, care este reorganizată pentru a asambla o serie de vehicule complet electrice.

Pickup-ul poate ajunge de la 0 la 100 km/h în aproximativ 3 secunde și are o tehnologie nouă, cum ar fi “crab walk”, ce permite mișcarea diagonală a vehiculului pe teren accidentat, precum și cel mai rapid sistem de încărcare de pe piață, care dispune de o tehnologie unică, prima din industrie, ce comută mecanic bateriile de la paralel la modul de serie în timpul încărcării.

După Ediția 1, GM va lansa în toamna anului 2022,  modelul 3X, care va avea  prețul de 99.995 de dolari. Modelul 2X, care va avea prețul de 89.995 de dolari va fi pus în vânzare în primăvara anului 2023, iar modelul EV2, care va costa 79.995 de dolari, va ajunge pe piață în primăvara anului 2024.

Dealerii GMC vor fi rugați să semneze un „acord de participare” pentru a  vinde Hummer EV, dar acest lucru este opțional. Asta înseamnă că  GMC nu va oferi achiziții dealerilor GMC care refuză să vândă vehiculul, fiind aceeași procedură folosită de Cadillac în ceea ce privește dealerii care nu doresc să investească aproximativ 200.000 de dolari pentru a tranzita operațiunile lor câtre vânzarea  vehiculelor electrice.

Costul pentru ca dealerii GMC să vândă Hummer EV va depinde de tipul de sursă electrică deja pusă în reprezentanță. Hummer EV necesită alimentare trifazată pentru a facilita încărcarea rapidă, astfel încât are nevoie de un încărcător de curent alternativ și de curent continuu și probabil este cea mai mare cheltuială.

“Deci, pentru unii ar putea fi foarte ieftin, dacă au deja sursa de alimentare care facilitează tipul de puncte de încărcare de care avem nevoie. În caz contrar, ar putea costa „mult mai mult. Ceea ce le spunem dealerilor, înainte ca aceștia să se înscrie, este că trebuie să facem o evaluare pentru a vedea ce este de făcut în cadrul reprezentanței lor”, a declarat Aldred.

 

GMC Premium

În afară de precomenzile Hummer din ultimele două luni, din septembrie, GMC a avut cele mai bune luni de vânzări pentru acest an. În al treilea trimestru, vânzările ale GMC în SUA au crescut cu 19,6% față de anul trecut. Astfel, cota de vânzare pentru al treilea trimestru a crescut cu 0,1% comparativ cu aceași perioadă a anului trecut.

De asemenea, pentru prima dată în istoria GMC, prețul mediu al tranzacției din gama brandului a a fost de peste 50.000 de dolari.

Vânzările GMC ale pick-up-ului Sierra de dimensiuni mari au fost puternice, în ciuda unui inventar restrâns. Pick-up-ul a atins un record, cu un preț mediu de tranzacție de peste 51.137 dolari, iar vehiculele grele au ajuns la 68.370 dolari, a treia lună consecutivă a unui preț mediu de tranzacție pentru un camion fiind de peste 68.000 dolari.

GMC a declarat că 28% din vânzările mărcii sunt în gama Denali, având o creștere de 20%  comparativ cu 2014.

„Strategia ultimilor șase s-a concentrat asupra capătului superior al gamei GMC. În trecut, ne concentram asupra punctului de intrare, cu câteva vânzări la capătul superior ”, a spus Aldred.

GMC Hummer SUV

De asemenea, GM va oferi un SUV electric Hummer în câțiva ani. Producătorul auto a dezvăluit discret SUV-ul, care se pare că va apărea în 2023, în timpul conferinței Barclays Global Automotive ce a avut loc la sfârșitul lunii trecute.

Prezentarea GM a fost făcută de la Design Dome, Centrul Tehnic Global al companiei din Warren. CEO-ul Mary Barra și Doug Parks, vicepreședinte executiv pentru dezvoltarea globală a produselor, achiziționarea și lanțul de aprovizionare, s-au așezat chiar lângă SUV-ul GMC Hummer 2023, care urma să fie dezvăluit în timpul prezentării.

Entuziaștii Hummer au observat-o și au postat o captură de ecran pe HummerChat.com, de unde au preluat-o diferite medii.

 

Articole similare

Range Rover Sport se joacă de-a autonomia

Filip Sîrbu

De cinci ori mai multe mașini de ocazie decât noi în aprilie

Robert Stan

Noi baterii pentru EV-uri! 10 minute la priză pentru 400 km autonomie

Florin Amariei

Leave a Comment