AUTOpro
Green car Stiri

Tesla vine in Romania si face deja angajari

tesla romania bucuresti

Tesla vine, pana la urma, in Romania si face deja angajari, conform anunturilor publicate pe siteul companiei conduse de Elon Musk.

Exista proprietari de Tesla in Romania, insa acestia si-au cumparat sau finantat masinile prin alte modalitati decat cele pe care le ofera compania auto americana. Mai mult, cand masinile aveau probleme ce nu putea fi rezolvate prin software, proprietarii trebuiau sa trimita masina sau se deplaseze cu aceasta in Austria sau Olanda.

Acum doi ani in urma, in 2018, Tesla anuntase ca va construi “cat mai curand” primele Superchargere in tara noastra. Locatiile alese erau (si inca sunt) Braila, Craiova si Bucuresti. Nici pana la momentul redactarii acestui articol nu s-a anuntat ceva concret in acest sens sau macar o locatie definitiva a acestor statii de incarcare rapide.

E important, totusi, sa mentionam faptul ca firma auto americana nu comunica cu presa in modul in care celelalte entitati o fac. Tesla are un departament de comunicare unic pentru intreaga lume a carui activitate nu este deloc intensa. Singura exceptie este China, acolo unde probabil Musk a considerat utila si necesara aceasta investitie. Drept urmare, informatiile de mai jos va sunt prezentate in baza a ceea ce Tesla a publicat pe propriul site.

Mai mult, Tesla nu colaboreaza cu dealeri. Compania isi comercializeaza direct propriile masini, acesta fiind si unul dintre multele motive pentru care inca n-a penetrat piata din tara noastra.

Anunturile de angajare releva faptul ca Tesla va deschide un showroom in Bucuresti. Este cea mai asteptata decizie de fanii marcii si doritorii de masini electrice made in USA sau, in curand, made in Germany, unde va fi construit crossoverul Model Y. Pana la deschiderea acestei noi locatii din Romania, cei care vor o Tesla nu vor putea obtine voucherul Rabla Plus in valoare de aproximativ 10.000 de euro pentru achizitionarea unei masini complet electrice. Dupa ce operatiunile constructorului vor fi active integral in spatiul carpato-danubiano-pontic, AFM va putea plati acest discount generos.

Showroom Tesla in Bucuresti

Showroom-ul ar urma sa fie construit la marginea cartierului Aviatiei, in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu de pe M2. Tot aici ar fi trebuit deja sa existe primul Supercharger din Capitala. Informatia, insa, nu a fost confirmata. Ramane de vazut unde va aparea acest showroom.

tesla showroom bucuresti

In cazul in care va doriti sa lucrati pentru Tesla in Romania, ar fi bine sa stiti ca acum compania cauta oameni pentru urmatoarele posturi: Store Manager, Service Manager, Senior Service Technician, Service Technician si Tesla Advisor.

Fiecare anunt de angajare incepe astfel: “Avand in vedere ca ne pregatim cu entuziasm pentru intrarea pe piata din Romania, ne dorim sa recrutam un nou coleg pentru postul X care sa faca parte din noua noastra echipa din Bucuresti”. Apoi urmeaza descrierea postului.

Doritorii trebuie, insa, sa aiba in vedere ca trebuie sa treaca si prin programul E-Verify al autoritatilor americane.

Tesla mai spune ca se asteapta de la viitorii sai angajati din tara noastra sa se provoace constant si sa isi asume misiunea companiei.

Finalmente, le spune celor interesati ca urmareste sa angajeze numai cei mai buni candidati.

Articole similare

Mașina anului în SUA și-a desemnat câștigătorii la Detroit – exclusiv

Filip Sîrbu

Nissan își mărește gama europeană de vehicule utilitare cu modelul NV250

Dragos Baltateanu

Polestar 3 – SUV electric cu 515 CP și 910 Nm, 0 – 100 km/h în 4,7 secunde și autonomie de 610 km

Darius Pana

Leave a Comment