AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Eveniment Industrie Stiri

Premiile AutoBest – voturi europene

Premiile AutoBest sunt acordate în urma voturilor unui juriu din 31 de țări europene. Așadar, putem afirma că sunt cele mai reprezentative premii de pe Bătrânul Continent!

AUTOBEST 2021

Noul Seat Leon a fost votat „AutoBest 2021”, premiul european pentru cea mai bună mașină din Europa din 2021. Cu un total de 12.685 puncte, noul LEON a obținut primul loc cu doar 532 de puncte față de noua generație de Skoda Octavia. În procente, această diferență reprezintă doar 0,69%! Noul Peugeot 2008 s-a clasat pe locul trei cu un total de 11636 puncte, cu doar 517 puncte mai puțin decât al doilea loc al competiției AutoBest. Rezultatele detaliate vor fi listate în secțiunea Clasament final pe www.autobest.org.
„Anul acesta a fost excepțional din multe puncte de vedere. La AutoBest am întâmpinat 7 finaliști, o situație foarte rară în istoria noastră de două decenii. Aceasta a fost o dovadă a capacității industriei de a furniza noi modele remarcabile, cu un accent clar pe procesul de electrificare. În consecință, am avut o concurență dură între Seat LEON și Skoda Octavia. Ambele modele sunt mașini grozave, care merită să câștige. Cu toate acestea, deoarece putem avea un singur câștigător, juriul AutoBest a votat și avem un câștigător: Seat Leon. Felicităm toți oamenii implicați în acest proiect, de la ingineri și designeri până la oamenii care produc Leon”, a declarat Ilia Seliktar, președintele juriului.
„Într-un an atât de complicat și divers, AutoBest și-a dovedit rezistența, respectând toate promisiunile făcute în cursul anului. Ne-am urmat tradiția și astăzi lansăm noul „AutoBest Best Buy of Europe in 2021”! De asemenea, oferim toate premiile noastre, ca întotdeauna. Am reușit „misiunea imposibilă” de a face testul final la Teesdorf, Austria. Procedând astfel, transmitem aprecierea noastră celor din industrie, care au depus eforturi uriașe pentru a continua să creeze mașini și tehnologii noi. În plus, acordăm respect consumatorilor noștri de mașini, făcând ca europenii să înțeleagă mai bine care sunt cele mai bune tehnologii auto, companii, directori, designeri, tehnologii conectate la bord, vehicule EV și, în cele din urmă, mașina Best Buy a continentului nostru. Acum este timpul să sărbătorim. Câștigătorul 20, Seat Leon și oamenii minunați din spatele acestei mașini de succes merită felicitări!”, a declarat Dan Vardie, fondator și președinte al organizației AutoBest.

MANBEST 2021

MANBEST 2021 este Herbert Diess, CEO VW Group. Domnul Diess a fost numit CEO al Grupului Volkswagen în cea mai mare criză din istoria companiei și conduce în prezent o transformare la Volkswagen. Gigantul auto lucrează pentru a deveni un lider global în vehiculele electrice. Scara a ceea ce a realizat este enormă, iar numeroasele vehicule electrice – inclusiv cele noi la prețuri accesibile anunțate recent – care vor fi lansate de Grupul Volkswagen în următorii ani, vor permite milioanelor de șoferi să facă trecerea de la motoarele cu combustie la vehiculele electrice. În timp, realizările sale pot fi văzute ca definind era vehiculelor electrice de zi cu zi. În aceste vremuri dificile, domnul Diess a menținut Grupul Volkswagen pe o cale solidă și desfășoară o restructurare profundă a Grupului, cu scopul de a deveni o organizație mult mai agilă, cu o atitudine proactivă, capabilă să reacționeze mai rapid la epoca perturbatoare a zilelor noastre.

TECHNOBEST 2020

Sistemul hibrid Renault E-TECH este câștigătorul premiului TECHNOBEST 2020. Această tehnologie cizelată în Formula 1 a fost adusă de Renault pe piață ca o soluție eficientă, la prețuri accesibile. Renault și-a arătat expertiza în tehnologia către un viitor cu emisii reduse prin introducerea a trei modele hibride în segmentele de mașini mici / mașini compacte în 2020, cu încă trei modele ce urmează în 2021, în versiuni hibrid sau plug-in-hibrid.

ECOBEST 2020

Honda e este câștigătorul premiului ECOBEST 2020. Honda e este un ingenios vehicul electric, perfect optimizat pentru rularea ecologică în traficul urban. Cu un design inconfundabil, Honda e este carismatic și foarte distractiv de condus, dovedind cât de interesant va fi viitorul automobilismului eco.
Votul juriului pentru premiul „A STAR IS BORN 2020” a fost în favoarea lui Citroën Ami. Premiul recunoaște soluțiile de mobilitate revoluționare, noile start-up-uri și mărci cu abordări inovatoare pentru mobilitatea viitorului. Această mașină electrică cu două locuri a fost proiectată în primul rând având în vedere mobilitatea urbană modernă. Este disponibilă utilizatorilor prin sisteme de achiziție și închiriere foarte accesibile, inclusiv puncte de vânzare cu amănuntul non-tradiționale. Utilizarea inovatoare a unui telefon care înlocuiește multe funcții ale vehiculului sporește atractivitatea utilizatorilor mai tineri. Citroën Ami ar putea fi soluția ideală pentru transportul individual de călători în orașele europene ale viitorului apropiat – cu acționare electrică, încărcare ușoară și cerințe minime de spațiu pe șosea și parcare. Ami ar putea semnaliza o nouă cale pentru Citroën, dincolo de mașinile clasice, dar în conformitate cu ADN-ul mărcii și cu spiritul lui Andre Citroën.

COMPANYBEST 2020

Skoda Auto este câștigătoarea premiului COMPANYBEST 2020. Creșterea Skoda la înmatriculările de mașini noi în ultimii ani a fost la fel de impresionantă ca și câștigurile în cotele de piață. Inovațiile tehnice, designul atractiv, extinderea gamei de modele orientate către client, digitalizarea producției, apariția mașinilor BEV și ICE pe aceeași linie și principiul continuu al ideilor „pur și simplu inteligente” justifică Skoda pentru a fi premiată cu prestigioasa Premiul COMPANYBEST.
Câștigătorul premiului DESIGNBEST, ce recunoaște adevăratele legende în rândul proiectanților de mașini, este Frank Stephenson. A jucat un rol important în creionarea multor mașini cult, printre care Ford Escort RS Cosworth, BMW X5, Maserati MC12, Ferrari FXX, McLaren MP4-12C, dar și MINI Cooper și Fiat 500. Toate acestea și multe altele poartă semnătura lui Frank. Se inspiră din detaliile regnului animal și folosește metode de proiectare clasice, de la schițe până la modele de lut și grafică pe computer. În 2018 a înființat Frank Stephenson Design Consultancy unde continuă să lucreze la o varietate de proiecte, inclusiv la cele din afara sferei auto.

SMARTBEST 2020

Premiul SMARTBEST 2020 revine Jaguar Land Rover pentru sistemul său de infotainment Pivi Pro. Dispune de două sisteme de operare redundante pentru a permite actualizări over-the-air mai eficiente. Implementat inițial în astronautică și aviație, Jaguar Land Rover este primul producător auto din lume care a implementat o astfel de configurație dual-sistem, oferind numeroase avantaje în fața liderilor mondiali precum Tesla, inclusiv o mai bună protecție împotriva atacurilor cibernetice. Ca să nu mai vorbim de simplitatea funcționării, deoarece șoferul se poate concentra doar pe conducere – accesul la 90% din funcțiile utilizate în mod obișnuit de pe afișaj cu maximum două clicuri. Mai mult, hardware-ul este printre cele mai avansate și mai puternice dintr-o mașină, oferind utilizatorilor tipul de experiență care este acum așteptat în viața lor extrem de conectată.

SAFETYBEST 2020

Anul acesta, premiul SAFETYBEST 2020 revine Toyota pentru dezvoltarea și montarea airbag-ului central al noului Yaris. Este o premieră pe segmentul B european. Includerea acestei piese vitale de echipament de siguranță într-una dintre cele mai mici mașini ale sale continuă democratizarea unei astfel de tehnologii și a jucat, de asemenea, un rol crucial în marcarea Yaris la cel mai recent test EuroNCAP.

SPORTBEST 2020

Torger Christian ‘Toto’ Wolff – câștigător al premiului SPORTBEST 2020 – a preluat șefia departamentului de motorsport Mercedes-Benz în 2013 și a format o echipă care a rămas neînvinsă în anii următori. Sub conducerea lui Wolff, Mercedes AMG s-a bucurat de o serie de victorii fără precedent în Formula 1. Fostul pilot și om de afaceri născut în Viena a îndrumat echipa Mercedes AMG Petronas F1 către șapte titluri campioni mondiali la constructori, iar piloții săi, Lewis Hamilton și Nico Rosberg, către șapte titluri la piloți. Wolff a devenit astfel cel mai de succes director al unei echipe din Formula 1!

Articole similare

3 milioane de vehicule Suzuki produse în fabrica Esztergom din Ungaria

Filip Sîrbu

Premieră mondială – Noul Dragon al industriei auto mondiale se numește VINFAST

Filip Sîrbu

UE vrea să interzică vânzările de mașini pe combustie internă din 2035

Florin Amariei

Leave a Comment