AUTOpro
Generale Stiri

Genesis G70 va fi eliminat din gamă din cauza vânzărilor sub așteptări

Presa de specialitate din Coreea de Sud scrie că modelul Genesis G70 nu va primi o nouă generație. Se pare că oficialii producătorului asiatic ar fi decis să oprească dezvoltarea succesorului acestuia din cauza vânzărilor slabe.

Informația apare la mai bine de jumătate de an după ce sedanul de clasă medie a primit un facelift.

Noul Genesis G70 ar fi urmat să fie un model complet electric

Genesis

Modelul sud-coreean premium a fost lansat în 2017, iar în mai anul trecut a fost supus unei operații subtile de restilizare. Versiunea cu facelift este comercializată atât în Europa, cât și pe piața din Statele Unite ale Americii. Pe Bătrânul Continent este disponibil inclusiv în versiune Shooting Brake.

În pofida faptului că este cel mai accesibil model din gama Genesis, G70 nu a înregistrat cifrele de vânzări pe care le preconizau reprezentanții mărcii. Următorul G70 ar fi trebuit să fie un model complet electric

„Recent, a existat un anunț oficial în cadrul companiei cum că s-ar fi oprit dezvoltarea proiectului RN2, numele de cod pentru viitorul Genesis G70”, a declarat o sursă internă pentru cotidianul Korea JoongAng. Cei de la Genesis nu au confirmat informația, dar se pare că nu vor renunța la sedanuri.

În SUA, G70 este disponibil cu două sisteme de propulsie. Este vorba despre un motor de 2,0 litri cu patru cilindri, care produce 252 CP și 354 Nm, și un V6 twin-turbo de 3,3 litri de 365 CP și 511 Nm. O automată cu opt trepte este singura opțiune de transmisie. Ambele versiuni vin standard cu tracțiune spate, iar tracțiunea integrală este oferită opțional.

Varianta Genesis G70 Shooting Brake care este comercializată în Europa este disponibilă cu un motor pe benzină de 2,0 litri și 245 CP și cu un diesel de 2,2 litri și 200 CP.

Sursa: Motor1

Articole similare

KIA introduce o serie de actualizări estetice și tehnologice pe sedanul de clasă medie K5

Mihai Morcovescu

MITT Motorcycles intră oficial pe piața din România

Darius Pana

Maserati Grecale Folgore în România: primul SUV electric al mărcii costă de la 102.565 de euro fără TVA

Mihai Morcovescu