AUTOpro
Stiri

Șeful Volkswagen anunță înghețarea angajărilor până la finalul anului

Volkswagen

Ralf Brandstaetter, şeful mărcii Volkswagen din grupul german cu același nume, a anunțat că brandul său nu va mai angaja personal până la finalul anului 2020.

Deși cererea de pe piață pare să revină către normal vânzările auto rămân sub nivelul de dinaintea crizei provocate de pandemie, a explicat Brandstaetter.

„Rămânem sub o presiune semnificativă privind preţurile. Livrările, şi prin urmare veniturile, au scăzut masiv. În acelaşi timp se menţin o mare parte din costuri. De aceea am decis să nu facem noi angajări, a declarat Ralf Brandstaetter.

Oficialul a dat asigurări că garanţiile Volkswagen privind locurile de muncă ale angajaţilor din Germania până în 2029 rămân în vigoare.

Bernd Osterloh, şeful sindicatului Volkswagen şi membru în Consiliul de Supervizare al producătorului auto, a declarat că, fără angajări externe, Volkswagen trebuie să depună mai multe eforturi pentru a-i recalifica pe actualii angajaţi.

Într-un interviu acordat Wolfsburger Allgemeine Zeitung, Osterloh a afirmat că se aşteaptă ca producţia fabricii din Wolfsburg să scadă anul acesta la aproximativ 500.000 de maşini, faţă de 700.000, cât era planificat.

Pe plan global, vânzările de maşini ar urma să scadă anul acesta cu 15% – 20%, în urma impactului pandemiei, au previzionat, recent, oficialii Volkswagen.

Articole similare

Primele imagini cu noul Jeep Cherokee

Filip Sîrbu

Cel mai bun prieten al familiilor – inovatorul Opel Combo Life

Filip Sîrbu

Lyft are noi parteneri: nuTonomy și Jaguar Land Rover

Filip Sîrbu

Leave a Comment