AUTOpro
Stiri

General Motors vrea sa domine piata masinilor electrice

CEO-ul Mary Barra a anuntat ca General Motors (GM) vrea sa domine piata masinilor electrice.

Intr-o declaratie recenta, CEO-ul General Motors, Mary Barra, a spus ca planuieste ca GM sa domine piata masinilor electrice. Compania lucreaza intens pentru a permite tuturor celor interesati de mobilitate electrica sa isi poata cumpara o masina. Astfel, General Motors va oferi in curand masini propulsate electric a caror pret se va situa intre sub 30.000 de dolari si peste 100.000 de dolari.

Declaratiile CEO-ului au fost facute in cadrul unei conferinte in care s-a adresat investitorilor.

“Vrem sa fim producatorul auto nr. 1 de masini electrice din America de Nord”, a mai spus Barra adaugand ca EV-urile vor ajuta la extinderea GM in statele de coasta care pana acum nu au fost foarte bine exploatate de brandurile companiei.

General Motors detine brandurile Chevrolet, GMC, Cadillac si Buick, insa mai are actiuni si in cadrul Holden, Wuling, Baojun si Jiefang,

GM va creste investitiile in dezvoltarea masinilor electrice pana la pragul de 27 de miliarde de dolari pana in 2023, cu 35% mai mult fata de planurile initiale. Mai mult, constructorul auto planuieste lansarea rapida a mai multe modele electrice in 2021 si 2022.

Ganduri mari

Planurile ambitioase ale General Motors se afla in directa coliziune cu cele ale Volkswagen si Tesla. In afara de popularitatea companiei condusa de Elon Musk, constructorul auto german a anuntat deja un plan prin care va investi peste 86 de miliarde in dezvoltarea de noi platforme, baterii si masini electrice. Mai mult, GM si VW se vor regasi in competitie directa in China.

Actiunile General Motors au crescut, dupa anuntul facut de Barra, insa Tesla continua sa acumuleze capital. In prezent, realizatorul Model S are o valoare de opt ori mai mare ca cea a GM.

GM’s versatile Ultium platform provides the building blocks for everything, from mass market to high performance vehicles – all from a single, common cell in most markets and a set of interchangeable propulsion components. Engineering advances have increased the previously stated GM-estimated maximum range of Ultium-based vehicles from 400 to 450 miles on a full charge. (Photo by Steve Fecht for General Motors)

Cativa investitori i-au cerut lui Barra sa separe operatiunile cu masini electrice de cele pe combustie interna, insa aceasta a refuzat. A explicat, totusi, ca masinile electrice pot sa imparta pana la 70% din componente cu cele pe motorizari conventionale.

General Motors a inceput deja ofensiva prin marirea capacitatii sale de a produce baterii electrice in Ohio, acolo unde activeaza in parteneriat cu LG Chem. Mai mult, GM are in vedere deschiderea mai multor fabrici in SUA, Canada si Mexic pentru a construi masini electrice.

Anul 2025 va fi crucial

GM va oferi aproximativ 30 de masini complet electrice pana in 2025, urmarind astfel atingerea mai rapida a tintei de a vinde 1 milion de astfel autovehicule in SUA si China pana in anul mentionat.

Barra a mai explicat ca a reusit sa depaseasca telul initial stabilit pentru autonomia bateriilor pe care a inceput sa le produca. Acestea, denumite Ultium, vor garanta minimum 450 de kilometri pentru o singura incarcare.

General Motors is already at work on the next evolution of its Ultium battery cells. GM R&D Lab Group Manager Mei Cai, PhD, displays a working prototype of a battery cell with a lithium metal anode, a significant step on the path to remarkable energy density breakthroughs, with even more power and range at lower costs. This cell has already completed more than 500 deep charge/discharge cycles. (Photo by Steve Fecht for General Motors)

Ramane de vazut daca GM va reusi sa isi atinga tintele autoimpuse, avand in vedere ca in aceasta cursa s-au inscris mai multi actori care deja au inceput sa comercializeze modele eletrice pe care le promoveaza din ce in ce mai agresiv.

Articole similare

BMW a prezentat la Beijing iX3, primul SUV electric din istoria mărcii

Filip Sîrbu

Vânzările BYD au crescut cu 21%, iar chinezii se apropie amenințător de Tesla

Mihai Morcovescu

Volkswagen dă startul vânzărilor pentru Golf 8 facelift cu o ediție aniversară Edition 50

Mihai Morcovescu

Leave a Comment