AUTOpro
Stiri

Grupul auto format din PSA și FCA va purta numele STELLANTIS

Grupul rezultat din fuziunea companiilor PSA Peugeot Citroen și Fiat Chrysler Automobiles (FCA) și-a anunțat aseară noul nume: STELLANTIS.

„Într-un pas major în drumul către finalizarea fuziunii cu părți egale, așa cum este ea definită prin acordul anunțat pe 18 decembrie 2019, grupul PSA și Fiat Chrysler Automobiles NV anunță astăzi că numele corporației rezultate va fi STELLANTIS”, au menționat cele două companii în această seară într-un comunicat de presă.

Conform oficialilor PSA și FCA, numele STELLANTIS își are rădăcinile în verbul latin „stello” care înseamnă „a străluci cu stelele”. Noua denumire este inspirată din proiectul nou și ambițios de îngemănare a mărcilor auto implicate și din cultura celor două grupuri care, împreună, vor forma unul dintre liderii din această eră a mobilității păstrând totodată valorile excepționale ale părților implicate.

„Originea latină a numelui aduce un omagiu istoriei bogate a companiilor fondatoare, în timp ce evocarea astronomiei surprinde adevăratul spirit de optimism, energie și reînnoire care conduce această fuziune”, au explicat oficialii PSA și FCA.

În alegerea acestui nume, pe lângă cele două mari grupuri auto, un rol aparte a avut și agenția Publicis. Următorul pas în acest proces va fi dezvăluirea unui logo care va defini identitatea de marcă corporativă. Numele și logo-urile mărcilor componente ale Grupului vor rămâne neschimbate.

Finalizarea proiectului de fuziune dintre PSA și FCA este așteptată în primul trimestru al anului 2021.

STELLANTIS, noua entitate, va grupa mărcile deținute de grupul francez PSA – Peugeot, Citroen, Opel și DS -, precum și pe cele ale italo-americanilor de la FCA – Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia și Maserati.

Articole similare

Vânzările Geely își revin după pandemie

administrator_autopromag

Ford confirmă producția unui al doilea model la fabrica din Craiova: investiție suplimentară de 200 de milioane de euro și 1500 de noi locuri de muncă

Filip Sîrbu

De astăzi începe programul Rabla Clasic

Robert Stan

Leave a Comment