AUTOpro
Stiri Industrie

Carl-Peter Forster, deținătorul titlului MANBEST 2012, este noul Președinte StoreDot

Carl-Peter Forster, Chairman StoreDot

Juriul AUTOBEST acordă distincțiile MANBEST încă din 2002. La ediția din 2012, marele câștigător al acestui prestigios premiu a fost Carl-Peter Forster, care acum devine Președintele StoreDot, compania pionier în încărcarea ultra rapidă a acumulatorilor pentru EV-uri.

StoreDot este o companie israeliană ce își propune să ducă încărcarea rapidă a bateriilor mașinilor electrice pe noi culmi.

Incarcare ultra rapida StoreDot

Ținta este ca până în 2024 să fie produse în masă celulele de tip „100in5” – autonomie de 100 mile (160 km) atinsă după numai 5 minute de încărcare. Până în 2028 să se ajungă deja la standardul „100in3”, iar 2032 să devină anul din care „100in2” să devină realitate.

Baterii StoreDot

Start-up-ul StoreDot a primit investiții masive din partea unor giganți ai lumii auto precum Daimler, Volvo, Polestar sau VinFast, dar și de la companii din domenii conexe, precum Samsung, TDK, BP ori Ola Electric.

Începând din primele zile ale anului 2023, StoreDot îl numește drept Președinte pe Carl-Peter Forster, cu scopul ca acesta să ofere o ghidare strategică în extinderea relațiilor companiei în industria auto globală.

Este o onoare să mă alătur StoreDot, o companie pe care o admir de ceva timp. Sunt un susținător pasionat al vehiculelor electrice și recunosc că anxietatea de încărcare este în prezent o barieră majoră în calea adoptării în masă a acestor tehnologii cu emisii zero. Prin urmare, munca pe care Doron (n.r. – CEO-ul StoreDot) și echipa sa o fac pentru a produce în masă bateriile cu încărcare extrem de rapidă este vitală pentru industria noastră. Aștept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu ei și să-mi valorific experiența pentru a ajuta la introducerea pe piață a acestei tehnologii extraordinare.”, a declarat Carl-Peter Forster cu ocazia preluării funcției de Președinte StoreDot.

Înainte de a ajunge la StoreDot, Carl-Peter Forster a deținut funcții de conducere și ca membru al consiliilor de administrație în cadrul BMW, Volvo, Geely și Tata Motors.

CARL-PETER FORSTER MANBEST 2012

Cariera și rezultatele acestuia i-au adus lui Carl-Peter Forster distincția MANBEST 2012, acordată de către Juriul AUTOBEST, ce îl așează astfel pe britanic alături de personalități din lumea auto precum Dr. Ferdinand Piech, Louis Schweitzer, Luca de Meo, John Fleming și Carlos Tavares, printre alții.  

Articole similare

Noul Volvo EX90 va dispune de o tehnologie care „simte” prezența copiilor uitați în mașină (cu video)

Mihai Morcovescu

McLaren MSO „carbonizează” versiunea 675LT, însă doar pentru clienți selecți

administrator_autopromag

Suzuki lansează în România ediția specială Vitara Cooper Edition

Filip Sîrbu