AUTOpro
Generale Green car Stiri

Nvidia și-a prezentat platforma dedicată automobilelor autonome (cu video)

nvidia

Producătorul de semiconductori Nvidia și-a prezentat noua platformă DRIVE Thor dedicată automobilelor cu conducere autonomă şi asistată şi pentru alte funcţii digitale, precum sistemul multimedia. Noul sistem de conducere autonomă de la Nvidia va fi lansat pe piață în 2024, iar primele mașini care vor beneficia de acesta vor fi lansate în 2025.

Danny Shapiro, şeful diviziei auto din cadrul companiei californiene a declarat că aceasta va putea înlocui numeroase cipuri şi cabluri ale unui automobil, ceea ce va reduce costul total al sistemului.

Noua platformă Nvidia promite o viteză de 8 ori mai mare decât actualul sistem Orin

Nvidia este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piaţa așa-numitelor „creiere electronice” și componente pentru calculatoare, jocuri video şi inteligenţă artificială (AI). În ultimii ani, americanii s-au implicat puternic în industria auto, care a devenit un segment-cheie de creştere pentru companie.

„Vă puteţi imagina economii uriaşe în ceea ce priveşte costurile sau în termeni de consum de energie în general”, a spus Shapiro în timpul unei sesiuni de informare, informează cei de la Nvidia.

Unii producători de automobile au început deja să lucreze la proiectarea propriilor astfel de sisteme de conducere autonomă pentru a obţine mai mult control şi, mai ales, pentru a reduce costurile de producție.

Divizia de conducere autonomă din cadrul gigantului General Motors, denumită Cruise, a anunțat săptămâna trecută că şi-a dezvoltat propriile cipuri care urmează să fie implementate până în 2025. În prezent, Cruise foloseşte cipuri Nvidia. Primul client anunţat de Nvidia pentru DRIVE Thor este ZEEKR, brandul deţinut de chinezii de la Geely.

Actualul sistem de conducere autonomă Orin este folosit de producătorii chinezi

Shapiro a mai precizat că actualul sistem informatic numit DRIVE Orin va fi utilizat de compania chineză XPeng pe viitorul său SUV electric, precum și de QCraft Inc., lider mondial în materie de tehnologie de conducere autonomă.

Acest lucru vine pe fondul îngrijorării clienţilor chinezi în ceea ce privește posibilitatea de a continua să acceseze tehnologia Nvidia. Asta, în condiţiile unei interdicţii impuse recent de SUA cu privire la exporturile a două cipuri Nvidia de top pentru centrele de date din China.

„Există o mulţime de companii care fac o treabă grozavă în ceea ce privește viitorul mobilității. Sunt lucruri care vor aduce beneficii omenirii şi de aceea ne-am propus să le sprijinim în demersurile lor.

În cazurile în care avem produse pentru centrul de date care au anumite restricţii de export vom lucra cu respectivii clienţi chinezi pentru a veni cu un produs alternativ adecvat”, a mai spus Shapiro.

Articole similare

Infiniti va dezvălui pe 17 august noul concept QX Monograph

Apple ar fi renunțat la dezvoltarea mașinii sale electrice

Mihai Morcovescu

KIA EV6 facelift: actualizări de design și o baterie mai mare

Mihai Morcovescu