AUTOpro
Generale Stiri

Honda a dezvăluit noua ZR-V, versiunea europeană a lui HR-V. Debutul, în toamna lui 2023

Japonezii de la Honda au publicat imaginile și informațiile oficiale referitoare la noul SUV ZR-V. Modelul este, în esență, versiunea europeană a SUV-ului HR-V pentru America de Nord.

Debutul comercial pe piața europeană a fost fixat pentru toamna anului curent.

Honda ZR-V va fi oferit într-o singură variantă de motorizare

Honda

Comercializat până în prezent în Japonia, China și Australia, noua Honda ZR-V va ajunge, așadar și în Europa. Modelul va fi poziționat în gamă între actualele HR-V și CR-V.

Potrivit comunicatului oficial, noul model afișează un design sportiv și un comportament dinamic de invidiat. De asemenea, interiorul este practic și oferă o senzație premium.

Automobilul este destinat clienților tineri atenți la imaginea lor. Japonezii spun că mașina este ideală pentru cei care caută un vehicul elegant, puternic și care oferă o experiență de condus unică.

Din punct de vedere vizual, noul SUV seamănă foarte mult cu americanul HR-V. Există, însă, câteva detalii estetice care fac diferența între cele două SUV-uri. Este vorba despre faruri și barele de protecție. În plus, sistemul de evacuare a primit două terminații dreptunghiulare.

În habitaclu clienții vor regăsi un ecran central de 9 inch, un instrumentar de bord digital și mai multe porturi de încărcare pentru dispozitivele mobile. De asemenea, materialele și finisajele sunt de un nivel calitativ ridicat, iar iluminarea ambientală crează o atmosferă premium. Portbagajul are un volum de 1.291 litri.

Noua Honda ZR-V este dezvoltată pe aceeași platformă cu Civic. Cum spuneam, în Europa va fi disponibilă cu o singură motorizare „full hybrid”. Este vorba despre un motor pe benzină de 2,0 litri, care este asistat de două unități electrice. Puterea maximă dezvoltată este de 184 CP și 315 Nm.

Așa cum aminteam anterior, noul ZR-V va debuta în Europa în toamna acestui an.

Sursa: Honda

Articole similare

Luca DeMeo, pentru două zile în România

Robert Stan

FTC dă în judecată VW în urma „reclamei” mincinoase

administrator_autopromag

Porsche prezintă noul 911 facelift: pentru prima dată modelul primește versiune hibridă

Mihai Morcovescu