AUTOpro
Generale Hybrid Stiri

Mitsubishi a dezvăluit noua generație Colt, care primește și o versiune hibridă de 145 CP

Japonezii de la Mitsubishi au publicat primele informații și fotografii oficiale referitoare la noua generație Colt, care revine în clasa mică europeană după o absență de 11 ani.

Construit pe platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan, noul Mitsubishi Colt este asemănător din punct de vedere vizual cu noul Renault Clio facelift. Colt 2023 va fi construit în Turcia și va înlocui în gamă modelul Space Star începând cu toamna anului curent.

Mitsubishi Colt afișează limbajul de design „Dynamic Shield”

Mitsubishi

După o lungă campanie de promovare, Mitsubishi a dezvăluit cea de-a șaptea generație Colt. „După lansarea noului ASX in martie, noul Colt marchează reîntoarcerea Mitsubishi Motors în segmentul compact B european și de asemenea revenirea unei embleme renumite pentru brand”, a declarat Frank Krol, Președinte & CEO al Mitsubishi Motors Europe.

Din punct de vedere estetic, noul Colt se distinge prin limbajul de design denumit „Dynamic Shield”. Modelul se deosebește de „fratele” de alianță Clio printr-o serie de elemente decorative cromate în zona grilei frontale și prin noul logo al mărcii nipone. De asemenea, bara de protecție nu este la fel de sculptată ca în cazul subcompactei franceze, iar priza de aer este mai mică.

În ceea ce privește luminile secundare, acestea au aceeași formă ascuțită ca în cazul lui Clio facelift. La partea din spate remarcăm faptul că, spre deosebire de geamănul francez, sigla a fost înlocuită cu numele mărcii, care a fost inscripționat pe aproape toată lățimea hayon-ului.

Noul Colt va fi oferit în patru niveluri de echipare: Inform, Invite, Intense și Instyle. În plus, modelul asiatic va fi disponibil cu multiple posibilități de personalizare, inclusiv jante de 15, 16 și 17 inch și cinci nuanțe pentru exterior: Onix Black, Sunrise Red, Royal Blue, Volcanic Grey și Arctic White.

Gama de motorizări include și o versiune hibridă de 145 CP

Dacă la exterior am remarcat câteva deosebiri, la interior, noul Mitsubishi Colt este identic cu cel de pe Renault Clio facelift. Nivelul de echipare entry-level oferă două ecrane: unul central de 7 inch și altul pentru instrumentarul de bord cu aceeași diagonală. Opțional sunt disponibile un instrumentar digital de 10 inch și un ecran central de 9,3 inch pentru sistemul multimedia. Sistemul de infotainment este compatibil Apple CarPlay și Android Auto.

În același timp, noul Mitsubishi Colt este dotat cu scaune și volan încălzite, sistem de acces fără cheie, o zonă de încărcare wireless pentru smartphone și două porturi USB. Pe lista cu dotări mai figurează un sistem audio Bose Premium cu nouă difuzoare și un sistem de iluminare ambientală.

Gama de motorizări va include trei motorizări. Prima dintre acestea este unitatea pe benzină 1.0 MPI cu 3 cilindri, aspirat natural, care produce 65 CP și care poate fi cuplat doar la o cutie de viteze manuală cu 5 trepte.

Al doilea propulsor din gama europeană este tot un benzinar de 1,0 litru cu 3 cilindri MPI-T. Acesta oferă, însă, 90 CP și poate fi asociat unei transmisii manuală cu 6 trepte.

De asemenea, Colt 2023 vine și într-o versiunee hibridă. Aceasta se bazează pe un motor pe benzină de 1,6 litri cu 4 cilindri și două electrice. Puterea totală este de 145 CP. Cele două unități electrice sunt alimentate de o baterie de 1,2 kWh, iar transmisia este automată multimodală. Japonezii nu au dezvăluit performanțele motorizărilor.

Noul vehicul de segment B vine cu o suită completă de sisteme ADAS. Cruise Control Adaptiv cu Stop & Go, Monitorul cu Vizualizare 360°, Faza Lungă Automată, Avertizarea de Unghi Mort, Sistemul de Atenuare a Coliziunii Frontale, Avertizare la Părăsirea Benzii, Asistentul de Păstrare a Benzii, Asistentul de Parcare, Alerta privind Traficul din Spate și Recunoașterea Indicatoarelor Rutiere sunt câteva dintre sistemele disponibile pe noul Colt.

Producția noului Mitsubishi Colt va debuta în octombrie și va fi asigurată de uzina pe care japonezii o dețin în Bursa (Turcia).

Sursa: Mitsubishi

Articole similare

Înmatriculările pentru mașinile electrice le-au depășit pe cele diesel

Andrada Arsenie

Tips To Keep In Mind While Taking A Long Duration Flight

Mihai Predescu

McLaren MSO „carbonizează” versiunea 675LT, însă doar pentru clienți selecți

administrator_autopromag