AUTOpro
Generale Stiri

Drum încheiat pentru marca Smart pe piețele nord-americane

Daimler a decis retragerea mărcii Smart de pe piețele din Statele Unite ale Americii și Canada în urma vânzărilor slabe.

Marca Smart nu va mai fi disponibilă în SUA și Canada, grupul Daimler luând decizia să oprească vânzările în urma rezultatelor slabe.

Smart se află într-un proces de reorganizare, urmând să devină un brand dedicat modelelor 100% electrice începând cu anul 2022. Tot atunci, modelele Smart vor fi produse exclusiv în China, 50% din acțiunile Smart urmând a fi preluate de compania chineză Geely.

Pe piața americană, Smart este prezent din anul 2008, când concernul german a identificat o piață, în special în orașele mari și aglomerate ca New York sau San Francisco. În primul an, Smart a vândut 25.000 de unități în SUA, dar apoi vânzările au scăzut de la an la an. În 2018, doar 1.276 exemplare Smart și-au găsit proprietar în Statele Unite. Pe piața americană se vând doar versiunile electrice începând cu anul 2017.

Decizia de a retrage marca de pe piața americană vine și pe fondul costurilor ridicate de omologare, dar și din cauza declinului pieței de mașini de dimenisuni mici în SUA.

Articole similare

Mercedes-Benz se repoziționează pe piața automobilelor de lux

Alianța Renault – Nissan pregătește schimbări majore de strategie și reduceri de costuri

Robert Stan

EXCLUSIV – AUTO pro a testat în premieră naţională noul Jaguar XE

administrator_autopromag

Leave a Comment