AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Ultimul exemplar Ford Fiesta va ieși de pe linia de asamblare pe 7 iulie

Ford

Reprezentanții companiei americane Ford au confirmat în mod oficial că ultimul exemplar Fiesta va fi produs în ziua de 7 iulie.

Astfel, subcompacta de mare succes a ovalului albastru va fi scoasă din producție după o carieră de 47 de ani.

Fiesta va face loc noului SUV electric Explorer

Fiesta

În primăvara lui 2022, cei de la Ford au eliminat din producție Mondeo. În plus, ei anunțau și că versiunea europeană nu va avea un succesor.

În același an, oficialii mărcii veneau cu alte două vești proaste pentru fanii ovalului albastru, și anume că Focus, în 2025, și Fiesta, în 2023, vor avea aceeași soartă.

Momentul opririi definitive a producției Fiesta se apropie cu pași repezi. Peste doar trei zile vom asista la producția ultimului exemplar al subcompactei americane. Potrivit unui comunicat făcut public de publicația britanică Autocar, compania a confirmat oficial că 7 iulie va fi ziua în care va ieși de pe linia de asamblare cel din urmă Fiesta.

Pentru a marca momentul așa cum se cuvine, ultimele două exemplare vor rămâne în proprietatea Ford. Unul dintre acestea va fi adăugat colecției de modele istorice a mărcii care există la sediul din Kőln (Germania). Celălalt exemplar va fi destinat tot unei colecții de acest gen, în Marea Britanie.

Potrivit directorului general al diviziei Ford Model E Europa, Martin Sander, Fiesta va fi eliminat din gamă deoarece marca „are nevoie de spațiu în fabrică” pentru a face loc producției viitorului SUV electric Explorer.

Modelul Ford Fiesta a fost lansat în 1976. De atunci, subcompacta americană a primit opt generații și s-a numărat printre cele mai vândute mașini în Europa. Spre exemplu, în Marea Britanie, Fiesta a fost cea mai vândută mașină timp de 11 ani, între 2009 și 2020.

Compania de peste Ocean și-a propus să vândă anual 600.000 de modele electrice până în 2026 în cadrul diviziei sale Ford Model E. Aceasta operează separat de diviziile sale de mașini cu motoare termice și vehicule comerciale (Ford Blue și, respectiv, Ford Pro). Din 2030, americanii vor vinde exclusiv vehicule cu emisii zero în Europa.

Sursa: Autocar

Articole similare

Confirmat! Romania, uzina pentru reciclarea bateriilor electrice

Florin Amariei

8 mașini Suzuki Swift Sport la startul Danube Delta Rally 2016

administrator_autopromag

Castrol lansează Luna Mecanicii Naționale

Gabi Gogiu