AUTOpro
Stiri Industrie

CES 2023: AIMMO este primul serviciu AI de tip Data-as-a-Service din Industria Autonomous

Servicii AIMMO de tip AI DaaS

Cum în Industria Autonomous este nevoie de cele mai recente și mai inovatoare servicii și cele mai puternice soluții hardware din lume, este absolut normal ca AIMMO să facă un anunț extrem de important la CES 2023.

Dezvoltarea vehiculelor autonome bate pasul pe loc de ceva vreme. Nu putem stabili cu certitudine cât de aproape este viitorul plin de mașini autonome, întrucât apar fel de fel de piedici pe care nimeni nu le-a anticipat când Industria Autonomous promitea că vehiculele fără șofer sunt aproape gata de lansare.

Din cauza volumului absolut imens de informații ce trebuie strânse, aranjate, deslușite, procesate și apoi stocate pentru ca baza de date a dezvoltatorilor de vehicule autonome să fie suficient de largă spre a fi acoperite toate scenariile posibile, este nevoie de un serviciu special de management.

AIMMO autonomous data services

AIMMO se pare că a reușit să pună la punct un astfel de serviciu pe care îl denumește AD-DaaS – Autonomous Driving Data as a Service. AIMMO nu susține că este primul de acest fel, dar compania garantează că este singurul ce folosește Inteligența Artificială. Practic, folosind tehnologii Machine Learing, AIMMO promite că a găsit soluția ideală pentru ca datele culese în timpul testelor să fie mai corect și mai rapid gestionate și asta cu mai puține resurse implicate.

AIMMO autonomous data services

Luând în considerare necesitățile fiecărui client în parte, serviciile AIMMO vin cu management integrat al datelor. Asta înseamnă colectarea, aranjarea și etichetarea datelor în cadrul unui singur proces de tip end-to-end. De la definiții de scenarii bazate pe standarde și reglementări ale tehnologiei de conducere autonomă, până la colectarea de date brute folosind vehicule de culegere a datelor, generarea de date de etichetare și utilizarea tehnologiei de date sintetice, platforma AIMMO le face pe toate integrat.

AIMMO autonomous data services

Baza de date pentru Autonomous Driving a celor de la AIMMO a fost creată pe baza taxonomiei ODD definită în ISO 34503. Taxonomia și scenariile ODD sunt organizate ca metadate, făcându-le ușor de utilizat.

Articole similare

Finanțarea Fiat Chrysler se mărește la 800 de milioane €

General Motors, dincolo de mașini. Ținta nouă a gigantului auto

Florin Amariei

Electricele Citroen e-C4 și e-C4 X oferă mai multă putere și autonomie mărită la 420 de kilometri

Mihai Morcovescu