AUTOpro
Generale Green car Stiri

Facelift și upgrade tehnic pentru varianta electrică a modelului Hyundai Ioniq

Hyundai a anunțat un upgrade important pentru versiunea electrică a modelului Ioniq: motor electric de 136 CP și o baterie cu 36% mai mare.

Hyundai a operat un facelift pentru toată gama de modele Ioniq ce include o versiune hibrid, una plug-in hybrid și una full-electric. Versiunile hybrid au fost prezentate la începutul anului, iar acum a venit momentul pentru faceliftul modelului Hyundai Ioniq electric.

Versiunea electrică se deosebește de celelalte modele din gamă printr-o grilă frontală diferită. Spoilerele față și spate au fost și ele redesenate. Modelul a mai primit jante noi și nuanțe noi de culori.

La interior, Ioniq electric primește ca opțiune sistemul de navigație cu display de 10.25 inch ce oferă suport pentru Android Auto și Apple Car Play. Versiunea standard a modelului folosește un display de 7 inch.

Însă, cele mai importante modificări au fost aduse la partea tehnică. Puterea motorul electric a fost mărită la 136 CP față de 120 cât avea versiunea anterioară. Cuplul oferit de noul motor electric este de 295 Nm.

Capacitatea bateriei a fost mărită de la 28 kWh la 38.3 kWh ceea ce oferă o autonomie îmbunătățită de aproape 300 km conform standardului WLPT. Capacitatea acumulatorilor a crescut astfel cu 36%, iar aceștia pot fi încărcați până la 80% în 55 minute cu ajutorul unei stații de mare putere.

Noua versiune a modelului Hyundai Ioniq Electric va fi disponibilă pe piața europeană începând cu luna septembrie.

Articole similare

Uber ar fi putut avea probleme și cu Apple

Filip Sîrbu

Dacia a aniversat 12 ani de la lansarea primei generații Duster în deșertul Sahara

Mihai Morcovescu

Toyota pregătește o serie de actualizări pentru GR Yaris: 300 CP și cutie automată

Mihai Morcovescu

Leave a Comment