AUTOpro
Motorsport Stiri

Senna și Prost, vedete ale jocului video F1 2019

Duelul dintre piloţii legendari Ayrton Senna, triplu campion mondial de Formula 1, şi Alain Prost, cvadruplu campion mondial, continuă prin intermediul jocului video F1 2019, care va fi lansat la sfârşitul lunii iunie.

Jocul va include în ediţia din acest an, ce va fi lansată pe 28 iunie, cele două legende ale sportului cu motor, brazilianul Ayrton Senna, dispărut în urmă cu 25 de ani, şi francezul Alain Prost, de această dată în echipe diferite. Senna va concura la volanul unui McLaren MP4/5B, iar Prost la bordul unui Ferrari F1-90.

Ayrton Senna, omagiat la Interlagos

Autodromul Interlagos, unde emblematicul pilot brazilian Ayrton Senna a câştigat două Grand Prix-uri de legendă în faţa fanilor săi în 1991 şi 1993, a fost scena unei zile omagiale după 25 de ani de la decesul triplului campion mondial de Formula 1.

„Senna Day” a debutat cu o cursă de alergare care a reunit câteva sute de persoane pe circuitul care găzduieşte încă Marele Premiu al Braziliei la Formula 1, la Sao Paulo. Cursele de karting au fost şi ele în program, precum şi tururi de circuit cu McLaren Senna, bolidul special construit de echipa britanică cu care pilotul a câştigat cel trei titluri mondiale ale sale, în 1988, 1990 şi 1991.

Standuri cu simulatoare de cursă au permis, totodată, vizitatorilor să retrăiască momentele emblematice ale carierei sale. De asemenea, fanii au putut admira în cadrul unei expoziţii obiecte care au aparţinut celui care este considerat cel mai mare sportiv brazilian din toate timpurile de către 47 la sută din locuitorii oraşului său natal Sao Paulo, la distanţă de Pele (23%).

Karturi pe care le-a pilotat Senna în copilărie, căşti şi combinezoane utilizate în momentele marcante ale carierei sale şi trofeele câştigate în cele 41 de Grand Prix-uri încheiate pe primul loc. Cariera sa a fost marcată de acerba rivalitate cu francezul Alain Prost, coechipierul său la McLaren în 1988 şi 1989 şi cvadruplu campion mondial (1985, 1986, 1989, 1993).

Moartea tragică a lui Senna pe 1 mai 1994, în virajul Tamburello al circuitului de la Imola, în Marele Premiu al San Marino, a îndoliat milioane de telespectatori, care au asistat în direct la televizor la tragicul accident.

Articole similare

DS Automobiles prezintă “Un autre regard”, noua ediție pentru Paris Fashion Week 2020

Ferrari prelungește oprirea producției până la începutul lunii mai

administrator_autopromag

PSA atinge pragul de 1 milion de autovehicule comercializate în Europa

administrator_autopromag

Leave a Comment