AUTOpro
Generale Stiri

Aston Martin Vantage AMR este o ediție specială limitată la 200 exemplare

Aston Martin va produce 200 de exemplare Vantage AMR cu cutie de viteze manuală și motor V8 de 510 CP.

Clienții Aston Martin apreciază edițiile speciale ale modelelor britanice. Cea mai nouă este dedicată modelului Vantage numită AMR. Seria limitată va avea 200 de exemplare, iar 59 dintre acestea sunt dedicate victorie Aston Martin în cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1959.

Aston Martin Vantage AMR se deosebește de modelul normal prin faptul că folosește o transmisie manuală cu șapte trepte, dar și prin faptul că este cu 95 kilograme mai ușoară.

Cutia de viteze manuală a fost dezvoltată de inginerii Aston Martin împreună cu specialiștii de la Graziano. Cutia oferă inclusiv un sistem de sincronizare a turațiilor ce utilizează senzori pentru pedala de ambreiaj și poziția levierului pentru a simula tehnica „heel and toe” pentru retrogradarea treptelor de viteză.

Propulsorul folosit de Aston Martin Vantage AMR este același motor twin-turbo V8 de 4.0 litri ce oferă 510 CP la 6.000 rpm. Accelerația de la 0 la 100 km/oră este efectuată în 4 secunde.

Prețul unui exemplar Aston Martin Vantage AMR este de 185.000 euro pe piața din Germania, iar cele 59 exemplare dedicate victorie de la Le Mans au un preț de 210.000 euro.

Articole similare

Puma face echipă cu Ferrari pentru lansarea unei perechi de adidași eleganți

Ana Cristina Militaru

Mai dinamic, mai precis, mult mai eficient – Opel Insignia GSi

Filip Sîrbu

Nissan închide uzina din Barcelona

Robert Stan

Leave a Comment