AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul Renault 5 E-Tech: pe lista de așteptare figurează deja peste 50.000 de persoane

Francezii de la Renault au dezvăluit că lista de așteptare pentru noul model electric Renault 5 E-Tech conține deja peste 50.000 de persoane.

Conform reprezentanților companiei, primele livrări sunt programate pentru toamna acestui an.

Renault 5 E-Tech va putea fi comandat începând din luna mai

Renault

În urmă cu mai bine de o săptămână, Renault a lansat oficial modelul cu emisii zero Renault 5 E-Tech. Noul automobil electric va ajunge pe piață în septembrie sau octombrie la un preț de pornire de 25.000 de euro.

Mașina are un design puternic inspirat de cel al modelului original lansat pentru prima dată în 1972. De asemenea, este primul vehicul electric de dimensiuni reduse pe care francezii îl lansează după Zoe, în urmă cu un deceniu. 

Noul 5 E-Tech este construit pe o nouă versiune a platformei pe care „stau” Clio și Captur. Modelul francez va fi disponibil în versiuni de 95, 120 și 150 CP și, totodată, va folosi două baterii: una de 40 kWh și cealaltă de 52 kWh. Varianta cu acumulatorul mai mare va oferi o autonomie de până la 400 de kilometri în regim WLTP.

Producătorul din Hexagon tocmai a anunțat că pe lista de așteptare pentru noul model se află deja peste 50.000 de clienți, potrivit șefului mărcii, Fabrice Cambolive. Listele de comenzi vor fi deschise în luna mai, iar vânzările vor demara în septembrie sau în octombrie.

Acesta a mai precizat că se așteaptă la o avalanșă de clienți pentru 5 E-Tech. În plus, Cambolive spune că Renault dorește să atragă și actuali proprietari de Zoe. Oficialii francezi consideră că noul automobil cu emisii zero reprezintă alternativa EV la Clio, care a fost a doua cea mai vândută mașină de clasă mică din Europa în 2023.

Sursa: Renault via Carscoops

Articole similare

Alef Model A este prima mașină zburătoare din lume care primește certificatul de zbor (cu video)

Mihai Morcovescu

Range Rover Evoque 2014 primește tehnologie nouă

Alfa Romeo va renunța la ecranele tactile de mari dimensiuni începând cu 2025

Mihai Morcovescu