AUTOpro
Stiri Green car

IKEA a închis stațiile de încărcare pentru mașinile electrice din București

IKEA România, parte a Grupului INGKA, retailer suedez de mobilă și decorațiuni interioare, a închis toate cele cinci stații de încărcare pentru mașinile electrice și hibride din București pentru cel mult șase luni. Aceste stații vor puta fi din nou funcționale anul viitor, în martie sau aprilie.

În octombrie 2017, IKEA România a deschis două stații de încărcare pentru mașinile electrice și hibride la magazinul IKEA Băneasa din București. Acestea erau disponibile gratuit, fără carduri și ofereau posibilitatea reîncărcarea concomitent a patru mașini plug-in hybrid. Anul acesta, una dintre stații a fost desființată.

IKEA a intrat în România în 2007, prin deschiderea magazinului din zona comercială Băneasa. Până în luna martie 2010, acesta a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din INGKA Group.

IKEA va redeschide stațiile în primăvara lui 2023

În iunie 2019, retailerul scandinav anunța deschiderea în Bd. Pallady a celui de-al doilea magazin al companiei din România, cel mai mare din sud-estul Europei. Și această locație oferea posesorilor de mașini electrice și hibride încărcări gratuite la cele patru stații, în orele de funcționare ale magazinului.

Stațiile de încărcare destinate mașinilor electrice sunt închise temporar pentru clienți începând cu 15.09.2022 pentru maximum 6 luni. Grija față de mediul înconjurător rămâne în continuare unul dintre angajamentele noastre. În acest moment lucrăm la implementarea unui nou sistem pentru stațiile de încărcare destinate clienților. Îți mulțumim pentru înțelegere!”, este anunțul afișat la stația de încărcare ale magazinului din Băneasa. IKEA România va deschide un al treilea magazin la Timișoara, scrie EVMarket.ro.

Cererea pentru mașini cu zero emisii a crescut anul acesta în România la 17.018 de unităţi. Achizițiile din această categorie aproape s-au dublat (+ 89,3 %) comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Interesul pentru automobilele electrice este în continuare foarte mare. Creșterea este de 309,8 % după primele opt luni ale anului curent (6.421 de unităţi) față de intervalul similar din 2021.

Articole similare

Alfa Romeo a confirmat că noua generație Giulia va fi lansată în 2026

Mihai Morcovescu

Renault şi Dongfeng au decis să închidă societatea chineză Dongfeng Renault Automotive Company

Robert Stan

Apple a amânat pentru 2026 lansarea primului său automobil electric autonom

Mihai Morcovescu