AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen confirmă că va opri producția modelului Up! la sfârșit de 2023

Volkswagen

Producătorul german de automobile Volkswagen a confirmat oficial că producția modelului Up! va fi oprită la uzina din Bratislava (Slovacia) la sfârșitul anului curent.

De asemenea, reprezentanții companiei anunță că mai pot fi încă achiziționate exemplare care au fost deja pre-configurate. VW Up! va fi înlocuit în gamă de viitorul model electric ID.1, care își va face debutul în 2026.

Volkswagen Up! va fi înlocuit cu viitorul ID.1

Volkswagen

Volkswagen Up! a fost lansat în anul 2011, când era una dintre cele mai ieftine mașini de pe piață. Germanii îi făceau loc în gamă după ce renunțaseră la modelul Fox.

Trei ani mai târziu, modelul urban din Wolfsburg avea să primească o versiune complet electrică. Aceasta folosea o baterie de 18,7 kWh, care oferea o autonomie de 260 de kilometri. În 2016, Up! era supus unei operații de restilizare, iar după alți trei ani, versiunea cu zero emisii a lui Up! primea la rândul ei un facelift.

Acum, la 12 ani distanță de la debutul pe piață, Volkswagen Up! va fi eliminat din producție în cel de-al patrulea trimestru din 2023. Această informație a fost confirmată de VW pentru revista britanică Autocar.

Decizia de a elimina Up! vine la circa nouă luni după retragerea de la vânzare a hot-hatch-ului Up! GTI. Acesta este propulsat de un motor turbo de 1,0 litru și 115 CP. Asta înseamnă că Polo va fi modelul care va prelua rolul de cel mai accesibil model Volkswagen, la fel cum Fabia și Ibiza au devenit versiunile entry-level de la Skoda și, respectiv, SEAT.

Germanii pregătesc un nou model electric, care va fi botezat ID.1. Acesta va fi o alternativă mai mică, dar și mai ieftină a lui ID.2, care a fost prefigurat la începutul acestui an de conceptul ID.2all. Succesorul lui Up! își va face debutul de-abia în anul 2026 și ar urma să coste sub 20.000 de euro.

VW Up! a făcut parte din familia de vehicule New Small Family (NSF) a Grupului Volkswagen. Celelalte modele au fost Seat Mii, care s-a aflat la vânzare până în 2020, și Skoda Citigo, care a fost comercializată până în 2021.

Sursa: Autocar

Articole similare

Hyundai Ioniq 5 N: noi imagini cu viitorul hot-hatch electric (cu video)

Mihai Morcovescu

Ultimele exemplare Smart ForTwo cu motor termic fac parte dintr-o serie limitată la doar 21 de exemplare

Dragos Baltateanu

BMW a prezentat oficial noul X3

Filip Sîrbu