AUTOpro
Stiri Connected Industrie

Accelerarea inovației tehnologice în industria auto prin soluțiile grafice NVIDIA Quadro

NVIDIA Quadro automotive

În industria auto, se scrie o poveste de inovație și excelență prin performanța în procesarea datelor digitale. Într-o lume a accelerării constante, în care dezvoltarea de produse este o prioritate zilnică, competitivitatea și inovația sunt vitale.

Pentru a rămâne în fruntea curselor și a obține un avantaj competitiv, companiile din sectorul auto se bazează pe tehnologia de ultimă generație capabilă să facă față cerințelor complexe ale designului, simulării și prototipizării virtuale. O parte crucială a acestui motor de calcul digital o reprezintă soluțiile grafice next-gen, care sunt factorii-cheie care oferă industriei auto avantajul de care are nevoie.

Excelență în design prin soluțiile NVIDIA

În domeniul dezvoltării de produse auto de top, fiecare detaliu are o importanță crucială. De la schițele inițiale realizate cu creionul pe hârtie până la produsul final, fiecare etapă necesită o prelucrare grafică de ultimă generație. Cu noua arhitectură care integrează nucleele Ray Tracing de a treia generație, nucleele Tensor de a patra generație și cele mai puternice nuclee CUDA, plăcile grafice NVIDIA Ada Lovelace deschid noi orizonturi pentru ingineri, permițându-le să creeze modele 3D incredibil de aproape de realitate. Lumea se îndreaptă rapid către vehicule autonome, iar această tranziție aduce noi provocări și oportunități. Pentru a integra tehnologii avansate în vehicule și a le face cât mai sigure posibil, este nevoie de o putere de calcul avansată și de experți în dezvoltarea de aplicații la scară largă. În acest caz, platforma specializată dezvoltată de NVIDIA pentru industria transporturilor intră în joc, facilitând dezvoltarea vehiculelor autonome.

Deschidere către inovație

Accesul la soluții open-source și instrumente digitale pentru randări grafice este furnizat prin aplicația DRIVE Sim dezvoltată de NVIDIA. Această aplicație permite întregului proces de proiectare, fie pe o stație de lucru locală, fie scalat pe o mașină virtuală, pentru a obține performanțe de top în funcție de cerințele proiectului. În plus, sistemele NVIDIA DRIVE Constellation™ pot fi utilizate în situații specifice, cum ar fi simulările Hardware-in-the-Loop (HIL), care validează scenariile reale de trafic pentru sistemele radar și camerele de supraveghere din vehicule. Acest lucru optimizează procesul de proiectare auto, asigurându-se că designurile vehiculelor respectă cele mai înalte standarde de siguranță. Potențialii cumpărători pot, de asemenea, să experimenteze și să testeze vehiculele la distanță prin intermediul acestei platforme.

Configurația performanței de top

Pentru cea mai bună performanță și eficiență în fluxul de lucru, NVIDIA RTX 6000 Ada a fost dezvoltată pentru a satisface aceste cerințe. Cea mai recentă placă grafică NVIDIA RTX Quadro din generația Ada este cea mai puternică placă grafică pentru stațiile de lucru, oferind calcul în timp real de înaltă performanță, procesare accelerată a inteligenței artificiale și randare grafică de calitate profesională.

NVIDIA Quadro RTX6000

Construită pe arhitectura Ada Lovelace, oferă mai multe nuclee, frecvențe mai mari și o memorie cache L2 mai mare pentru prelucrarea îmbunătățită a ray tracing-ului, operațiunilor cu matrice tensorială și rate de cadre DLSS 3.0. În plus, nucleele Ray Tracing de a treia generație se evidențiază în aplicații care utilizează API-uri precum NVIDIA OptiX, Microsoft DXR și Vulkan ray tracing. Nucleele Tensor de a patra generație sunt specializate pentru învățarea profundă, accelerând procesarea diferitelor tipuri de date și excelând în sarcinile de Fine-Grained Structured Sparsity. Împreună cu aceste nuclee de înaltă performanță, configurația include conectivitate PCIe Gen 4 pentru viteze de transfer rapide, 48GB de memorie VRAM GDDR6, oferind până la 25% performanță de ray tracing în aplicații solicitante și numeroase standarde de codecuri video pentru o eficiență sporită.

În lumea extrem de competitivă a dezvoltării de produse avansate în industria auto, plăcile grafice NVIDIA Quadro reprezintă forța din spatele inovației. Cu puterea de calcul și tehnologia integrate, NVIDIA RTX™ 6000 Ada oferă performanța necesară companiilor auto pentru a excela în domeniile designului, simulării și prototipurilor virtuale.

ASBIS Romania este distribuitorul oficial al plăcilor grafice NVIDIA Quadro și al produselor NVIDIA în țara noastră.

Articole similare

Chevrolet Volt are un sistem HMI excelent

Filip Sîrbu

KIA a dezvăluit noul SUV electric EV3: 204 CP și autonomie de până la 600 km

Mihai Morcovescu

Gala Premiilor AUTOBEST: au fost desemnați câștigătorii ediției 2023 (cu video)

Revista AUTOpro