AUTOpro
Generale Stiri

Mercedes-Benz ar putea opri producția modelului CLS în august 2023

Producătorul german de automobile Mercedes-Benz ar urma să elimine din gamă modelul CLS. Potrivit celor mai recente informații care circulă în industrie, producția sedanului cu alură de coupe ar putea să fie oprită în luna august a acestui an.

Mai mult decât atât, compania din Stuttgart nu plănuiește să construiască un succesor pentru CLS.

Mercedes-Benz CLS nu va avea un succesor

Mercedes-Benz

După cum v-am mai anunțat și cu alte ocazii, Mercedes-Benz își va modifica portofoliul. Astfel, modelele SLC, S-Class Coupe, S-Class Cabrio și AMG GT Cabrio au fost deja eliminate. Apoi, C-Class Coupe și Cabrio și E-Class Coupe și Cabrio vor fi transformate într-un singur model oferit în două versiuni: CLE Coupe și Cabrio.

Totodată, sedanul A-Class și monovolumul B-Class ar urma să fie și ele eliminate din gamă. Acestea ar urma să fie retrase la finalul ciclului de viață al versiunilor recent actualizate.

Ei bine, aceeași soartă ar putea avea și CLS-ul. Potrivit unui purtător de cuvânt al diviziei Mercedes-Benz din Australia, producția celei de-a treia generații a sedanului coupe ar urma să fie oprită definitiv în luna august a anului curent.

Mai mult decât atât, CLS nici nu va mai avea un succesor. Informațiile nu au fost confirmate de oficialii Mercedes-Benz, așa că rămân deocamdată la stadiul de speculații.

În timp ce anumite modele vor fi eliminate în portofoliu, altele vor fi introduse. Astfel, se știe deja de noul Maybach EQS SUV, care va fi urmat de un roadster SL care să poarte logo-ul Maybach. De asemenea, va urma versiunea cu zero emisii a modelului G-Class, denumită EQG.

Totodată, o nouă arhitectură electrică AMG.EA adaptată pentru mașinile sport va fi lansată în 2025. Aceasta a fost prezentată pe conceptul AMG Vision.

Sursa: Motor1

Articole similare

Range Rover la 50 de ani: Range Rover Fifty

Robert Stan

Geely a lansat brandul Ji Yue și primul model produs sub noua marcă, botezat 01

Mihai Morcovescu

Noul SUV compact electric Zeekr 003 va sosi în Europa la sfârșitul anului 2023

Mihai Morcovescu