AUTOpro
Cult

Mary Barra este prima femeie președinte al organizației Business Roundtable

mary barra roundtable

Mary Barra, CEO-ul General Motors, este prima femeie președinte al organizației care reprezintă cele mai mari companii americane în mai mult situații specifice – Business Roundtable.

Mary Barra a fost aleasă de ceilalţi directori de companii să îi succeadă în funcţie lui Doug McMillon, preşedinte director general la lanţul de supermarketuri Walmart, care ocupă postul de preşedinte al Business Roundtable începând din luna ianuarie 2020.

Potrivit lui Doug McMillon, Mary Barra va aduce o viziune cu privire la viitor care este “exact perspectiva de care organizaţia are nevoie într-un moment în care continuăm să lucrăm cu Congresul şi Guvernul cu privire la politicile publice de mâine”.

Înfiinţată în 1972, Business Roundtable reuneşte directorii unor companii multinaţionale din toate sectoarele, de la Pfizer şi Apple până la JPMorgan Chase & Co şi McDonald’s. Împreună, directorii din Business Roundtable conduc companii cu peste 20 de milioane de angajaţi şi venituri anuale de peste 9.000 de miliarde de dolari.

Mary Barra este una dintre puţinele femei care conduc o mare companie americană. Potrivit firmei de consultanţă Catalyst, doar 30 de companii incluse în indicele bursier S&P 500, adică 6%, au în frunte o femeie.

Articole similare

România, în topul țărilor cu cele mai multe mașini

Florin Amariei

Concursul de Eleganta Sinaia – Editia a VI-a – 25 iunie 2016

administrator_autopromag

Matematica o demonstrează! Iată cele mai frumoașe mașini

Florin Amariei

Leave a Comment