AUTOpro
Cult Generale Stiri

Femeile care construiesc unele dintre cele mai fascinante mașini

Dintre cele mai cunoscute doamne ale industriei, cel mai bun exemplu este Mary Barra, CEO al General Motors.

3023221-poster-p-1-gm-mary-barra

Un alt nume sonor, este Tina Muller, Directorul de marketing al lui Adam Opel. Alături de ele, un mic, dar în creștere, grup de nume feminine doresc să-și pună amprenta în industria auto.

Tina Muller

Statisticile arată că deși femeile nu sunt creditate cu un rol foarte important în această industrie, doar în Statele Unite, 27% din posturile de lucru și peste 18% din cele de mid-management sunt ocupate de femei. Iar lucurile încep să se schimbe.

Printre cele mai importante nume feminine sunt Michelle Christensen, prima femeie care a condus o echipa  de design a unui supercar. Christensen este responsabilă de renașterea legendarei Acura NSX, supercarul favorit al lui Jerry Seinfeld, ieșit din producție în 2005.

Michelle Christensen

Bridget Hamblin  de la Honda care a condus echipa responsabilă de dinamică și performanță pentru modelul Civic 2016, model care a obținut titlul North American Car of the Year 2016.

img_51071

Liz Wetzel, care s-a alăturat companiei GM în umrmă cu 30 de ani și care este în prezent director global al Buick Interior Design, iar Anna Gallagher, senior launch manager pentru Jaguar Sports a ajuns în această poziție după ce a mai ocupat funcții similare pentru sedanurile XJ și XJR. Convingerea ei este că poate da o perspectivă diferită, poate găsi soluții și crea un echilibru care nu poate fi obținut  într-o echipă eminamente msculină.

buick-avenir

Tina MullerMary BarraMichelle ChristensenBridget Hamblin  Liz WetzelBuick Avenir - Interior

Articole similare

Viitoarele modele electrice Volkswagen vor folosi noi materiale reciclate (cu video)

Mihai Morcovescu

S-a inaugurat primul hub de încărcare rapidă pentru automobilele electrice din România și Europa de Est

administrator_autopromag

Concursul de eleganță Villa d’Este a fost amânat

Dan Damian

Leave a Comment