AUTOpro
Stiri Green car

Primul Jeep EV din istorie – schimbare de macaz

Jeep EV

Noul Jeep EV va ateriza fix în mijlocul unei ample ofensive de electrificare derulate de conglomeratul Stellantis. Actorul principal al acestei schimbări de paradigmă va fi un SUV cum altfel decât electric, poziționat sub Renegade, care va ajunge, începând de anul viitor, și pe plaiuri mioritice.

Jeep EV

Noul Jeep EV va ateriza fix în mijlocul unei ample ofensive de electrificare derulate de conglomeratul Stellantis, care plănuiește să vândă exclusiv EV-uri pe tărâm european începând din 2030. Stați cu ochii pe noi zilele acestea pentru a afla mai multe detalii… Jeep EV devine astfel primul exponent al electrificării depline a mărcii americane, ce își propune să aibă câte un SUV electric în fiecare segment de piață la nivelul anului 2025.

Un master-plan ambițios, ce va prinde rădăcini odată cu lansarea simpaticului Jeep EV, un SUV complet electric poziționat sub Renegade, care are de gând să cucerească iremediabil inimile consumatorilor de Jeep. Look-ul familiar și în același timp plin de ADN american ascunde cel mai probabil platforma e-CMP folosită și de alte modele ale grupului Stellantis, precum Peugeot e-2008 sau Opel Mokka-e.

stellantis planuri electrificare

Ceea ce înseamnă că ar trebui să ne așteptăm la o autonomie WLTP de circa 350 de km din partea noului Jeep EV. Pe de altă parte, există voci care susțin că baby Jeep EV va folosi drept fundație noua platformă dedicată STLA a grupului Stellantis, care nu doar că poate acomoda și un sistem de tracțiune integrală, dar poate și să ofere autonomii WLTP de până la 480 km.

Având în vedere că actuala platformă E-CMP nu poate acomoda mai mult de un motor electric – ceea ce înseamnă că tracțiunea integrală iese din calcul – sunt șanse destul de mari ca noul Jeep EV să fie construit pe platforma STLA. În caz contrar, am putea asista la o dublă ”premieră” istorică: primul Jeep electric fără tracțiune integrală din istorie…

Jeep EV

Cam acestea sunt informațiile pe care le avem pentru moment. Este mult prea devreme să discutăm despre potențiala venire a noului Jeep EV pe piața din România sau despre poziția pe piață pe care o va lua sub stăpânire fratele mai mic al SUV-ului Renegade. Un lucru este cert însă: Jeep se implică mai mult ca oricând în electrificare, proces care a debutat de altfel cu lansarea noului Jeep Wrangler 4xe, pe care l-am testat în toamna anului trecut www.autopro.ro/test-drive/test-drive-jeep-wrangler-4xe-eco-spartan.

Articole similare

Hyundai a trimis un Santa Fe într-o expediție în Antarctica

Filip Sîrbu

Interviu în exclusivitate AUTOpro cu Arnaud Belloni – Episodul 2. „La Renault, sunt trei piloni principali – E-TECH, conectivitate și siguranță!”

Darius Pana

Porsche face o verificare cu scop preventiv a modelelor Cayenne

Emanuel Nastasa

Leave a Comment