AUTOpro
Generale Stiri

KIA a prezentat noul sedan subcompact K3, model dedicat pieței din SUA

Coreenii de la KIA au publicat primele informații și fotografii oficiale referitoare la noul sedan de clasă subcompactă K3.

Modelul va fi comercializat pentru început doar pe piața din SUA. Începând cu ultimul trimestru al anului curent va ajunge și pe alte piețe internaționale. Deocamdată acestea rămân necunoscute.

KIA K3 este disponibil și într-o versiune sport GT-Line

KIA

Din punct de vedere estetic, K3 preia limbajul de design KIA Opposites United. Mașina a primit o grilă frontală Tiger Nose, blocuri optice LED față și spate și ornamente din plastic pentru aripi. În plus, caroseria are o siluetă de tip fastback.

În ceea ce privește dimensiunile, noul K3 se încadrează perfect în segmentul B. Sedanul măsoară 4.545 mm în lungime, 1.765 mm în lățime și 1.475 mm în înălțime. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.670 mm, în timp ce portbagajul are un volum de încărcare de 544 litri.

Noul sedan este oferit într-o versiune sport GT-Line. Aceasta se disting prin bare de protecție sculptate, jante de 17 inch și două terminații pentru sistemul de evacuare.

La interior, K3 vine cu un instrumentar de bord digital de 4,2 inch și un ecran central de 10,25 inch, care formează un singur ansamblu. De asemenea, regăsim un volan similar cu cel de pe electricul EV6, un sistem de climatizare bi-zonă și conexiune Apple CarPlay și Android Auto wireless.

Noul K3 este oferit în două variante de motorizare

KIA K3 propune o gamă de motorizări ce cuprinde un benzinar de 1,6 litri și cu 123 CP, care vine atât cu cutie manuală, cât și cu o transmisie automată, ambele cu 6 trepte.

Din ofertă mai face parte un motor de 2,0 litri și 152 CP, care echipează versiunea GT-Line. Acesta este cuplat la o cutie automată cu 6 rapoarte și padele pentru schimbarea vitezelor. Ulterior va fi introdus și un propulsor de 1,4 litri, care va fi disponibil pe piețele internaționale.

Noul KIA K3 va fi produs la uzina din Nuevo Leon (Mexic).

Sursa: KIA

Articole similare

Video !!! Alfa Romeo Giulia a obținut 5 stele la testele EuroNCAP.

administrator_autopromag

Volkswagen anunță noi servicii dedicate clienților

Robert Stan

Groupe Renault România oferă sprijin în lupta împotrivia COVID-19

Dan Damian