AUTOpro
Generale Stiri Tehnologie

Volkswagen integrează ChatGPT pe mai multe modele din portofoliu

Germanii de la Volkswagen au anunțat în mod oficial că integrează ChatGPT pe mai mult modele din actuala gamă de modele.

În acest fel, constructorul din Wolfsburg extinde funcționalitățile propriului asistent vocal, Ida.

Volkswagen introduce ChatGPT pe toate modelele electrice din gama ID

ChatGPT

Volkswagen a anunțat de la începutul anului, la CES 2024 – cel mai important târg de electronice din lume – că va instala ChatGPT pe mai multe modele începând cu cel de-al doilea trimestru din 2024. Acum, oficialii mărcii au confirmat că tehnologia bazată pe inteligența artificială va fi disponibilă în toată gama ID și pe noile Golf, Tiguan și Passat.

ChatGPT este folosit prin intermediul asistentului vocal Ida. Un cont existent „VW Connect” sau „VW Connect Plus” este suficient pentru a-l activa. Chatbot-ul este disponibil în patru limbi: engleză, spaniolă, cehă și germană. Utilizarea sa în vehiculele Volkswagen a fost posibilă datorită colaborării cu CERENCE Inc., un furnizor de top de soluții AI în industria auto.

Asistentul se poate porni rostind cuvintele „Hello Ida!” sau apăsând butonul dedicat situat pe volan. Întrebările la care asistentul digital Volkswagen nu poate răspunde vor fi transmise către ChatGPT, iar toate întrebările și răspunsurile vor fi șterse imediat în sensul protecției confidențialității utilizatorului. În nici un moment funcția nu va obține acces la datele vehiculului, informațiile fiind trimise anonim.

ChatGPT va fi disponibil deocamdată doar în Europa

Pasagerii nu vor mai nevoiți să tasteze diverse comenzi, iar IDA le va permite să controleze o varietate de funcții prin intermediul tehnologiei. Printre acestea se numără sistemul de control al climatizării și sistemul de navigație, dar ChatGPT promite să „meargă mai departe de atât”, potrivit celor de la VW.

De asemenea, funcția poate fi folosit pentru a afla informații despre diferite atracții turistice, despre echipa preferată care joacă la Euro 2024 sau poate ajuta la rezolvarea problemelor de matematică. Toate acestea funcționează în mod intuitiv, astfel că șoferul va trebui pur și simplu să folosească un limbaj natural fără să-și ia ochii de la drum. Asistentul vocal online poate fi dezactivat fie din meniul aplicației Volkswagen, fie de la setările de confidențialitate ale sistemului de infotainment.

Funcția ChatGPT va fi disponibilă pentru început în Europa. Ulterior este posibil să ajungă și pe alte piețe, inclusiv în SUA: Deocamdată, informația nu a fost confirmată.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

VIDEO: Kia a publicat un teaser cu viitorul SUV electric EV9. Modelul va fi dezvăluit pe 15 martie

Mihai Morcovescu

Volkswagen va dezvălui pe 15 martie conceptul unui nou model electric și un nou limbaj de design

Mihai Morcovescu

Volkswagen ID.3 primește o versiune Pro S mai puternică și încărcare mai rapidă

Mihai Morcovescu