AUTOpro
Green car Stiri

Încep comenzile pentru vehiculele electrice solare

Aptera deschide lista de comenzi pentru vehiculele electrice solare cu autonomie de 1.600, care nu necesită încărcare suplimentară.

EV-ul realizat de Aptera este primul vehicul care utilizează panouri solare și care nu necesită încărcare suplimentară. Producătorii  săi  susțin că cele 180 de panouri solare mici, care alcătuiesc o suprafață de peste trei metri pătrați vor recolta suficientă energie astfel încât mulți șoferi nu vor fi nevoiți să o încarce niciodată.

Aptera poate genera în mod autonom până la 115 km pe zi în condiții ideale, ceea ce reprezintă un număr dublu de kilometri față de kilometrajul zilnic mediu al proprietarilor de mașini americane. În plus, datorită consumului său extrem de economic, nu necesită o cantitate foarte mare de energie.

Cu o cabină cu două locuri cu aspect aeronautic, Aptera are un coeficient de tracțiune de doar 0,13, față de coeficientul incredibil de scăzut de 0,24 al conceptului Volkswagen ID Space Vizzion. De asemenea, este construit în întregime din compozite de carbon / kevlar / in, motiv pentru care este foarte ușor, dar și foarte puternic.

În ceea ce privește sistemul de propulsie, sunt disponibile mai multe opțiuni, cu motoare electrice răcite cu lichid, fie la cele două roți din față, fie la toate cele trei. Se aproximează o putere de aproximativ  67 CP (50 kW) pentru fiecare motor, dar compania nu a dat momentan mai multe detalii despre caracteristicile finale.

În ceea ce privește performanța Aptera, EV-ul va accelera de la 0 la 96 km/h în doar 3,5 secunde,  dar numai în anumite configurații. Viteza maximă este limitată la 177 km/h.

Dimensiunile bateriei vor varia, de asemenea, și Aptera spune că vor fi disponibile modele cu autonomie de  400 km, 644 km sau 965 de km. Dacă aceste variante nu sunt pe placul tău, atunci poți opta pentru cea mai mare baterie disponibilă,  cea cu o  autonomie de 1.600 km (1000 de mile), livrată probabil cu un pachet de 100 kWh.

Astera este pregătit să accepte acum rezervările pentru mașinile din ediția specială „Paradigm” și „Paradigm +”, care vor fi produse în 2021. O depunere rambursabilă de 100 de dolari vă oferă un slot de construcție, iar prețul final va fi între 25.900 de dolari și 46.900 de dolari, în funcție de opțiuni.

Articole similare

Anglia și Țara Galilor au interzis fumatul în mașinile în care află copii

Autopromag

Aplicație Kia pentru doritorii de mașini electrice

Robert Stan

Audi SQ7 TDI facelift mizează pe un motor diesel V8 de 4.0 litri și 435 CP

Dragos Baltateanu

Leave a Comment