AUTOpro
Generale Green car Stiri

Porsche a publicat primele fotografii cu habitaclul viitorului Macan electric

Reprezentanții producătorului german de automobile Porsche au publicat primele imagini oficiale cu interiorul viitorului Macan electric.

Noul SUV cu emisii zero este de așteptat să-și facă debutul la începutul anului viitor.

Porsche Macan electric va oferi până la trei ecrane și unul dintre cele mai mari Head-Up Display-uri

Porsche

Cei de la Porsche se pregătesc de lansarea unuia dintre cele mai așteptate modele ale anului viitor. Până acum se știe că viitorul Macan electric va folosi un sistem de propulsie cu două motoare electrice, care vor produce aproximativ 600 CP. Acestea vor fi alimentate de o baterie de circa 100 kWh.

Prototipurile Macan EV se află în această perioadă în teste pe legendarul circuit de la Nurburgring. Asta înseamnă că, cel mai probabil, SUV-ul cu emisii zero își va face debutul la începutul anului 2024.

Până atunci, constructorul din Stuttgart a publicat primele imagini oficiale cu habitaclul acestui model. Astfel, mașina va oferi până la trei ecrane, dar și un Head-up Display cu realitate augmentată, care va fi oferit opțional. Porsche spune că acesta va fi unul dintre cele mai mari de pe piață.

Porsche Macan electric va dispune standard de un instrumentar de bord digital de 12,6 inch. Ecranul multimedia central și un al treilea display, poziționat în fața pasagerului din dreapta, vor avea ambele câte o diagonală de 10,9 inch. Ecranul pasagerului să opereze mai multe sisteme ale vehiculului care, altfel, ar necesita oprirea șoferului, cum ar fi anumite funcții de navigare sau streaming video.

Sistemul multimedia este bazat pe sistemul de operare Android. Acesta poate fi actualizat prin intermediul Porsche App Center cu o serie de aplicații populare precum Spotify, Youtube, Google Maps și WebEx. Sistemul va fi compatibil, însă, și cu Apple CarPlay și Android Auto.

Sursa: Porsche via Motor1

Articole similare

Noul Peugeot 3008 costă pe piața din România de la 33.000 de euro

Mihai Morcovescu

Ford Otosan anunță de la 1 iunie schimbări de management la fabrica din Craiova

Mihai Morcovescu

Volkswagen a demarat oficial testele cu mașini autonome în Germania

Mihai Morcovescu