AUTOpro
Generale Stiri

Noile Skoda Superb și Kodiaq, testate la -32˚ Celsius în interiorul Cercului Arctic

Cehii de la Skoda au dat publicității noi fotografii cu viitoarele generații Superb și Kodiaq, care au fost testate recent în condiții extreme la Cercul Arctic, la temperaturi de -32˚ Celsius.

Producătorul din Mlada Boleslav se pregătește să lanseze noi iterații pentru berlina de clasă medie Superb și pentru cel mai mare SUV din gamă, Kodiaq. Debutul oficial al celor două automobile este programat pentru toamna anului curent.

Skoda a testat stabilitatea și nivelul de confort al mașinilor pe drumurile înghețate

Skoda

În ultima perioadă, cei de la Skoda au publicat pe rețelele de socializare mai multe imagini-teaser cu noile modele. Acum, însă, cehii au publicat în premieră primele imagini cu aceste mașini, care au fost realizate în timpul unor teste în condiții extreme, la temperaturi de -32˚ Celsius.

Cele două modele noi au fost duse până în interiorul Cercului Arctic, unde au fost testate riguros în ceea ce privește stabilitatea și nivelul de confort pe drumurile înghețate. În același timp, inginerii cehi au evaluat și fiabilitatea celor două modele de nouă generație pe distanțe lungi.

Potrivit Skoda, a fost testat fiecare element al celor două automobile, de la șasiu și caroserie, și până la motor, sistem de încălzire și instalația electrică. Testele au inclus, de asemenea, și evaluarea capacității de răspuns a ecranului tactil la temperaturi interioare sub 0° Celsius.

Atât Superb, cât și Kodiaq vor fi oferite cu sisteme de propulsie plug-in hybrid. De aceea, Skoda a mai testat și prizele de încărcare ale bateriilor. Acestea sunt proiectate astfel încât să funcționeze fără probleme chiar și la temperaturi de până la -30˚ Celsius. Cei de la Skoda spun că au fost parcurși zeci de mii de kilometri în cadrul acestor teste.

Producția noii generații Superb va fi mutată de la Kvasiny (Cehia), la Bratislava (Slovacia), unde este asamblat și Volkswagen Passat break. SUV-ul Kodiaq va fi în continuare produs la Kvasiny.

După cum spuneam, noile Skoda Superb și Kodiaq vor fi lansate oficial în această toamnă.

Sursa: Skoda

Articole similare

Familia ID se extinde – VW ID.Buzz a fost lansat

Alex Barbu

Video !!! Renault a prezentat pick-up-ul Alaskan

administrator_autopromag

Volkswagen Golf Mk 8 va primi un facelift în 2024. Următoarea generație va fi complet electrică

Mihai Morcovescu