AUTOpro
Generale Stiri

Skoda Fabia ar putea fi eliminată din producție din cauza normelor de poluare Euro 7

Modelul Skoda Fabia, foarte popular și pe piața din România, ar putea fi scos din producție în următorii doi ani din cauza viitoarelor norme de poluare Euro 7.

Într-o declarație pentru publicația britanică Autocar, CEO-ul mărcii, Klaus Zellmer, a declarat că modelul de clasă subcompactă ar deveni prea scump dacă va fi actualizat la noile norme.

Skoda Fabia ar putea dispărea până în 2025

Skoda

Controversatele reglementări Euro 7 vor intra în vigoare la 1 iulie 2025. Acestea vor viza reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 35%. Pentru asta, producătorii vor fi obligați să implementeze noi tehnologii pe toate mașinile cu motoare termice noi care vor fi vândute începând din acel an.

Mai mulți producători europeni au avertizat că mașinile de clasă mică echipate cu motoare termice ar deveni, astfel, prea scumpe pentru clienți. În acest context, există o serie de modele al căror viitor este incert. Printre acestea se numără și Skoda Fabia.

Modelul subcompact din Mlada Boleslav, a cărei generație actuală a debutat pe piață în 2021, ar urma să fie scoasă din producție în cel mult doi ani. Șeful Skoda spune că, dacă viitoarele norme vor intra în vigoare așa cum este planificat, nu va fi posibil ca Fabia să fie menținută la un preț rezonabil.

„Vrem să respectăm mediul înconjurător, însă dacă actualul proiect va deveni realitate până în 2025, atunci ar trebui să avem pe mașini tehnologii care fie încă nu sunt dezvoltate, fie sunt atât de scumpe încât o mașină de 15.000 de euro va ajunge să coste între 18.000 și 20.000 de euro”, a declarat Klaus Zellmer.

În aceeași situație se află și Volkswagen Polo, cu care Fabia își împărtășește platforma tehnică. Și în cazul subcompactei germane, prețul ar putea crește cu până la 5.000 de euro.

Sursa: Autocar

Articole similare

Jocurile video, folosite pentru sistemele de siguranță ADAS ale Porsche

Florin Amariei

Chinezii de la BYD vor construi prima lor fabrică europeană în Ungaria

CES 2023: BMW prezintă conceptul i Vision Dee, care prefigurează viitoarele modele electrice ale mărcii (cu video)

Mihai Morcovescu