AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Stiri

EVENIMENT Exclusiv AUTOpro – Interviu cu încă un român de success: Alin Tapalagă, Director General Porsche Inter Auto România

Alin Tapalagă

AUTOPro a realizat un interviu excepțional cu un primul român crescut în business-ul auto din țară care a ieșit în afara Europei. Alin a deținut funcții executive de top pe alte două continente, America de Sud și Asia! După o carieră internațională de succes, a decis să revină în țară, exact în funcția pe care o avea când plecat în afara țării!

Născut la Mediaș, absolvent de Politehnică la Cluj, Alin Tapalagă și-a început cariera în același oraș intrând direct la marca Skoda, în cadrul grupului VW, unde a rămas timp de 24 de ani!

Bio Alin Tapalagă

Nascut : 06.07.1969 , Medias , Jud Sibiu.

Casatorit , 3 copii

Studii : Politehnica Cluj Napoca  , MBA  Universitatea Tehnica Cluj Napoca.

Cariera profesională

1996 – Director comercial Compexit Trading Cluj.

1998 – Area sales manager Skoda, Porsche România

2000 – Director marca Skoda, Porsche România

2007 – Director general Porsche Inter Auto România.

2011 – Director general Porsche Colombia SAS, prima tara in afara Europei unde Porsche Holding Salzburg devenea importator.

„Am inceput cu VW autoturisme si in anii ulteriori am inglobat si marcile Audi , VW utilitare, Seat , Skoda  , camioanele VW ( necunoscute in Europa)  si MAN.”

2016 – Director general VW Group Malaysia / VW passanger cars Malaysia, prima tara din Asia unde Porsche Holding devenea importator.

„A fost prima tara in care produsele pe care le comercializam erau asamblate local . Experientă unica si pe latura de fabrica auto.”

2018 – Director general Porsche InterAuto România.

Articole similare

COMMENT: Deocamdată să nu ne alarmăm….

Dan Vardie

Opel Corsa facelift: motorizare mild-hybrid și două versiuni electrice

Mihai Morcovescu

BMW a prezentat la Concursul de Eleganță din Villa d’Este modelul unicat Z4 Touring Coupe

Mihai Morcovescu

Leave a Comment