AUTOpro
Generale Stiri

Noul Volkswagen Golf R facelift debutează cu până la 333 CP și 270 km/h

Constructorul german de automobile Volkswagen a dezvăluit versiunea actualizată a modelului de performanță Golf R facelift.

Acesta debutează cu un propulsor de 333 CP și 420 Nm de cuplu, devenind, astfel, cel mai puternic model din gama compactei din Wolfsburg.

Volkswagen Golf R facelift sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde

Volkswagen

Noul Golf R facelift vine cu un motor de 2,0 litri turbo, care dezvoltă 333 CP, cu 14 „cai” mai mult comparativ cu precedenta versiune. Cuplul motor este de și 420 Nm. În acest fel, noul Golf R actualizat nu este doar cel mai puternic Golf din istorie, ci și al doilea cel mai puternic Golf de serie din istorie, după noul Golf GTI Clubsport.

Propulsorul este conectat la o transmisie automată DSG cu 7 rapoarte, iar puterea este transmisă către toate roțile prin intermediului sistemului de tracțiune integrală 4Motion. Acesta include și tehnologia de vectorizare a cuplului R-Performance Torque Vectoring.

În ceea ce privește performanțele, noul VW Golf R cu facelift realizează sprintul 0-100 km/h în 4,6 secunde și atinge o viteză de vârf limitată electronic la 250 km/h. Totuși, dacă este comandat pachetul opțional R-Performance, viteza maximă ajunge la 270 km/h. Acest pachet aduce și două moduri de rulare noi: Drift și Special. Primul este conceput pentru derapaje controlate, iar cel de-al doilea oferă setări ideale pentru un tur rapid pe circuitul de la Nürburgring.

Din punct de vedere estetic, R-Performance Package include un eleron de dimensiuni mai mari, precum și un cronometru GPS și un indicator al forțelor laterale și longitudinale (G-Meter).

Asistent vocal cu ChatGPT integrat

Din punct de vedere estetic, noul hot-hatch Volkswagen vine cu o bară de protecție față reproiectată, care acum include elemente aerodinamice active. Tot aici avem și faruri LED Plus restilizate și o siglă VW iluminată, în timp ce la spate regăsim stopuri LED cu design nou. Aspectul exterior este completat de un set de jante noi de 19 inch, care cântăresc doar 8 kg fiecare.

La interior, modelul vine cu scaune sport cu tetiere integrate în spătare și cu o serie de accente albastre sub forma unor cusături contrastante sau a unor suprafețe finisate în această nuanță. De asemenea, șoferul va avea la dispoziție un instrumentar de bord digital de 10,23 inch, în timp ce ecranul multimedia de 12,9 inch are o grafică nouă.

O noutate absolută pentru modelul de performanță îl reprezintă asistentul vocal cu ChatGPT integrat. În plus, acum există suprafețe tactile iluminate pentru reglarea temperaturii.

Noul Volkswagen Golf R facelift vine atât în variantă de caroserie hatchback, cât și Variant. Portbagajul versiunii break are o capacitate maximă de încărcare de 1.642 de litri cu bancheta rabatată.

Ediție specială de lansare Black Edition

Volkswagen anunță o ediție specială de lansare a noului Golf R facelift. Denumită Black Edition, aceasta este finisată într-o vopsea neagră, dispune de embleme întunecate, etriere vopsite în negru, jante de 19 inch cu design exclusiv, faruri LED IQ Light Matrix cu fundal negru și patru țevi de evacuare vopsite tot în negru.

Noul Volkswagen R facelift are un preț de pornire în Germania de 53.795 de euro pentru varianta hatchback. Break-ul costă de la 55.065 de euro. Ediția specială de lansare pornește de la 58.440 de euro. Pre-comenzile vor demara în data de 3 iulie.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

General Motors va produce „Ultium Drive”

Tesla Model S și Model X primesc versiuni noi cu autonomie mai mare

Dragos Baltateanu

Ford și Volkswagen au definit scopul alianței: gama de vehicule comerciale va fi comună

Robert Stan