AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul Ford Capri va debuta pe 10 iulie: primele imagini cu viitorul crossover electric

Producătorul american de automobile Ford a publicat primele imagini-teaser oficiale cu noua generație a modelului Capri.

Legendarul coupe de performanță va fi reînviat sub forma unui crossover pur electric și își va face debutul în luna iulie.

Noul Ford Capri va fi construit pe platforma MEB a Grupului Volkswagen

Ford

La sfârșitul anului trecut au apărut primele informații referitoare la reintroducerea modelului Ford Capri după o absență de 38 de ani. Acum, americanii au confirmat că noul Capri își va face debutul luna viitoare.

Spre deosebire de modelul original, noua iterație nu va mai fi un coupe, ci un crossover electric. Acesta va fi construit pe platforma MEB a Grupului Volkswagen, care este folosită și de noul Explorer. Asta înseamnă că va împărtăși aceleași motorizări cu acesta, adăugând sisteme de propulsie mai puternice, probabil derivate de la Volkswagen GTX, pentru a sublinia sportivitatea modelului.

În plus, au fost publicate și primele imagini sugestive cu viitorul model (foto sus). Fotografiile dezvăluie doar farurile și stopurile noului Capri. Acestea vor integra tehnologie LED și vor avea o semnătură luminoasă distinctă. De asemenea, se poate vedea foarte puțin din partea posterioară a mașinii, care adoptă o formă similară unui coupe.

O campanie de marketing mai puțin tipică anunță revenirea numelui Capri în gama Ford.

Interesant este faptul că în unele publicații de specialitate a apărut un anunț al companiei, intitulat „Comeback Cars”. În acest anunț apar o serie de legături, vizuale și scrise, care dau indicii despre noul Ford Capri. „Reducem icoanele la statutul lor legendar, reconectate pentru o nouă eră. Cu 55 de ani de experință, echipa noastră a restaurat 1.986 de coupe-uri clasice. Promitem să vă returnăm mașina rapid, redându-i strălucirea de altă dată”.

La finalul anunțului, cititorii sunt rugați să trimită mesajul „comeback” la un număr înregistrat în aplicația WhatsApp. Ford nu a divulgat mai multe detalii despre noul model, dar a anunțat data lansării oficiale: 10 iulie.

Sursa: Ford via Motor1

Articole similare

GM, Ford şi Chrysler vor să repornească producţia la unele uzine din SUA pe 18 mai

Robert Stan

Viitorul Porsche Taycan facelift, testat în condiții extreme (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Americanii de la Jeep au prezentat la New York noul Wrangler facelift. În Europa va sosi pe final de 2023

Mihai Morcovescu