AUTOpro
Generale Green car Stiri

Legendarul model Ford Capri va fi relansat ca un crossover electric bazat pe Explorer

Potrivit unor informații care circulă în industrie, constructorul american de automobile Ford intenționează să reînvie legendarul coupe de performanță Capri.

Viitorul model ar urma să își facă debutul în cursul anului 2024 sub forma unui crossover electric. Acesta va fi bazat pe platforma MEB de la Volkswagen și va împrumuta motorizările electrice de la Ford Explorer.

Viitorul Ford Capri crossover EV va oferi o autonomie de până la 480 de kilometri

Ford

Constructorul de peste Ocean anunța în urmă cu mai bine de un an că va relansa o serie de modele emblematice din trecut. Unul dintre acestea este Capri, nume care a fost purtat de faimoasa sportivă coupe. Supranumit Mustangul european, Capri a fost produs timp de 18 ani, între 1968 și 1986.

La aproape patru decenii distanță, „ovalul albastru” va reînvia legendarul său model. Viitorul Ford Capri ar urma să fie lansat în cursul anului viitor, însă sub forma unui crossover coupe complet electric. Acesta va fi un concurent direct pentru Volkswagen ID.5, Volvo C40 și Peugeot e-3008, scrie publicația britanică Autocar.

Potrivit sursei citate, viitorul Capri electric va fi, din punct de vedere estetic, complet diferit față de modelul original. Din informațiile disponibile acum, singurul detaliu care va aminti de vechiul Capri vor fi farurile, care vor avea, evident, tehnologie LED.

Noul crossover EV va fi bazat pe platforma MEB dezvoltată de Grupul Volkswagen. Acesta va fi, în esență, un frate mai mic al lui Explorer de la care va împrumuta sistemele de propulsie. Este vorba despre motoare electrice care vor oferi puteri cuprinse între 168 și 335 CP. Acestea ar urma să fie alimentate de baterii de 52 sau 77 kWh.

Viitorul Ford Capri ar urma să ofere o autonomie de până la 480 de kilometri, în timp ce încărcarea se va face cu viteze de până la 170 kW la o stație de încărcare rapidă.

Capri crossover ar urma să fie lansat la aproximativ șase luni după Explorer (foto, sus). De altfel, cele două modele vor fi construite la fabrica din Köln (Germania). 

Articole similare

Dacia va lansa în 2026 două modele de clasă compactă: un sedan și un break de familie

Mihai Morcovescu

Test drive Renault Austral E-Tech 200 – Direcție asumată

Filip Sîrbu

Miliardarul Richard Branson se gândește să concureze Tesla

administrator_autopromag