AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul MINI Countryman SE All4: 313 CP și autonomie de 433 de kilometri

Producătorul britanic de automobile MINI a publicat noi informații și fotografii referitoare la modelul electric Countryman SE All4.

Acesta vine cu două motoare electrice, care dezvoltă împreună 313 CP. În ceea ce privește autonomia, reprezentanții mărcii spun că mașina lor poate parcurge până la 433 de kilometri cu o singură încărcare.

MINI Countryman SE All4 a crescut în dimensiuni

MINI

MINI a prezentat în cadrul Salonului de Mobilitate de la Munchen noul Countryman. Acum, la nici două luni, sunt publicate mai multe detalii și imagini cu versiunea electrică a acestuia, denumită SE All4.

Ca gabarit, noul model al britanicilor a crescut în dimensiuni. Acum măsoară 4.433 mm în lungime, 1.843 mm în lățime și 1.656 mm în înălțime. Asta înseamnă că cel mai mare model MINI oferă un spațiu mai mare la interior. De asemenea, portbagajul oferă acum un volum de până la 1.450 de litri.

Din punct de vedere estetic, noul SE All4 este foarte asemănător cu versiunea cu motor termic. Versiunea cu emisii zero se deosebește printr-o grilă închisă specifică și faruri cu design exclusiv.

Aspectul exterior este completat de un set de jante aerodinamice de până la 20 de inch. În plus, paleta de culori a fost îmbogățită cu o nuanță nouă, Vibrant Silver, iar coeficientul aerodinamic este de 0,26.

În habitaclu regăsim noul ecran OLED rotund și sistemul multimedia MINI Operating System 9. Cu acesta, toate funcțiile vehiculului pot fi operate intuitiv prin intermediul asistentului tactil sau vocal. Planșa de bord este îmbrăcată într-un material textil finisat în două nuanțe, iar plafonul panoramic din sticlă face ca interiorul să fie foarte luminos.

Noul SE ALL4 oferă condus autonom de nivel 2

De asemenea, șoferul și pasagerul de pe locul din dreapta câștigă semnificativ în confort. Astfel, aceștia dispun acum cu aproape 3 cm la nivelul umerilor. Scaunele din spate au fost și ele reproiectate, oferind cu 2,5 cm mai mult spațiu la umeri.

Noul MINI Countryman SE All4 folosește două motoare electrice. Acestea dezvoltă împreună 313 CP și 494 Nm de cuplu. Cu aceste resurse, modelul realizează sprintul 0-100 km/h în 5,6 secunde și atinge o viteză de top de 180 km/h.

Bateria de 66,5 kWh promite o autonomie WLTP ce poate ajunge până la 433 de kilometri. Acumulatorul poate fi încărcat la o stație rapidă cu 130 kW, iar repriza 10-80% durează sub 30 de minute.

Countryman SE All4 este dotat cu tehnologia Driving Assistant Professional. Aceasta permite un condus autonom de nivel 2 pe anumite porțiuni de autostradă.

Sursa: MINI

Articole similare

Audi a dezvăluit în premieră mondială noul SUV electric Q6 e-tron

Mihai Morcovescu

Volkswagen va lansa un nou logo GTI, care sugerează un viitor electric pentru versiunile de performanță

Mihai Morcovescu

Ce noi modele de autoturisme veți putea cumpăra în 2015

administrator_autopromag