AUTOpro
Stiri Green car

Noile MINI Cooper și Countryman au fost lansate strict ca EV-uri

MINI

Noile MINI Cooper și Countryman sunt ambele complet electrice și subliniază poziția pe care MINI o are în acest segment, combinând designul distinctiv, tehnologia avansată a sistemului de propulsie și o experiență digitală captivantă.

De la relansarea mărcii la începutul mileniului, MINI s-a reinventat mereu, fără a-și neglija propriile origini și tradiție. Această dezvoltare constantă și capacitatea de a stabili în mod regulat noi tendințe au stabilit o bază mare de fani pentru MINI la nivel mondial. Pe cale de a deveni un brand complet electric, producătorul britanic prezintă acum două dintre cele mai importante modele ale sale.

Noua gama MINI este full electrica

Intrând în a cincea generație de modele, Cooper cu 3 uși încă întruchipează nucleul mărcii. Ca vehicul complet electric, noul MINI este disponibil în varianta Cooper E și Cooper SE, având o putere și o autonomie mai mari. În noua familie MINI, „Cooper” se referă la toate modelele cu 3 și 5 uși, precum și la Cabrio. Nu mai este folosit ca specificație pentru motor. Farurile clasice rotunde și grila octogonală sunt caracteristicile dominante ale secțiunii frontale, făcând din model chipul caracteristic al mărcii britanice.

În interior, designul secțiunii frontale se referă la designul minimalist elegant al clasicului Mini, cu un tablou de bord subțire și generos și un volan multifuncțional pentru senzația caracteristică de kart MINI. Afișajul central OLED, MINI Interaction Unit, stabilește un nou standard cu rezoluția sa ridicată și contribuie la prezența sporită a instrumentului circular, care are un diametru de 240 de milimetri.

Motorul electric de 135 kW/184 CP al lui Cooper E generează un cuplu de 290 Nm și accelerează vehiculul de pe loc până la 100 km/h în 7,3 secunde. Cu o putere de 160 kW/218 CP, Cooper SE sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde cu un cuplu maxim de 330 Nm. Autonomia determinată în ciclul de testare WLTP este de 305 de kilometri pentru Cooper E și de 402 de kilometri pentru Cooper SE.

Noul MINI Countryman All-Electric este pregătit pentru aventuri

Mai înalt și mai lung – cu încă șase centimetri în înălțime și treisprezece centimetri în lungime, noul MINI Countryman a crescut considerabil în comparație cu predecesorul său. Pasajele mai largi ale roților și un design clar sporesc atractivitatea estetică a noului EV. Designul stâlpului C diferă în funcție de ornamentele vehiculului și se bazează pe una dintre cele patru culori ale acoperișului vehiculului. Forma verticală a noilor stopuri Matrix încadrează partea din spate a vehiculului.

În interior, noul Countryman este cel mai mare și mai spațios model MINI disponibil până acum. Tabloul de bord cu design clar și panourile ușilor sunt acoperite cu suprafețe textile țesute.
Sistemul de operare MINI 9, care a fost optimizat pentru controlul tactil și vocal, împreună cu afișajul central OLED cu un diametru de 240 de milimetri aduce multe funcții suplimentare digitale noi din pachetul MINI Connected.

Motorul electric de 150 kW/204 CP al lui Countryman E generează un cuplu de 250 Nm și accelerează mașina de la 0 la 100 km/h în 8,6 secunde. Cu 230 kW/313 CP, motoarele electrice ale Countryman SE ALL4 cu tracțiune integrală generează un cuplu total de 494 Nm și accelerează vehiculul de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde. Autonimia conform ciclului de testare WLTP este de 462 de kilometri pentru Countryman E și de 433 de kilometri pentru Countryman SE ALL4.

Sursa: MINI

Articole similare

BYD Dolphin este AUTOBEST Best Buy Car of Europe 2024

Darius Pana

Noul Jeep Compass debuteză în Brazilia

administrator_autopromag

Tuatara – prima mașină care depășește 500 km/h pe stradă!