AUTOpro
Green car

Piech GT – un coupe electric făcut în Elveția cu inspirație britanică

Piech GT

Piech ar urma să lanseze al său model GT în 2024, dar deja l-a scos la teste. Acest coupe complet electric făcut de urmașul unui neamț în Elveția adoptă câteva trăsături exterioare britanice și s-ar putea să aibă succes!

Cu o autonomie reală promisă a fi în jurul a aproximativ 500 de kilometri, Piech GT ar urma să atingă 100 km/h în mai puțin de trei secunde și să ofere acel suflu nou în industria auto aflată acum într-o tranziție complicată.

Prototipul a putut fi văzut la Salonul Auto de la Geneva în 2019, dar acum, în ciuda contextului actual, Piech Automotive au scos GT-ul la teste. Compania a fost fondată de fiul lui Ferdinand Piech, fostul director general al Volkswagen.

Piech GT ar urma să fie un rival pentru Taycan și Audi e-Tron GT, dar urmărește cu precădere să atragă clienții care s-ar îndrepta către mașini sport tradiționale precum F-Type sau AMG.

Cu un corp care ne aduce aminte de Nissan Z, linii fluide care ne duc cu gândul la Alfa Romeo sau Aston Martin și un minimalism specific unei mașini BEV, Piech GT ar urma să vină cu o baterie de 75 kWh, trei motoare și capabilitatea de încărcare rapidă la stațiile de 350 kW.

Cel mai impresionant aspect este greutatea: față de uriașul Model S, acest reprezentant elvețian cu pedigree german cântărește doar 1800 de kg.

Și, așa cum profitabilitatea o cere, Piech va lansa și un SUV în 2025.

Articole similare

General Motors a scos pe strazi masini fara soferi

Florin Amariei

Xiaomi ar putea cumpăra divizia auto a Evergrande

Florin Amariei

Audi Q5 primește o versiune plug-in hybrid: 55 TFSI e quattro

Leave a Comment