AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Hyundai va construi în Arabia Saudită o uzină de vehicule convenționale și electrice

Coreenii de la Hyundai și Fondul de Investiții Publice (PIF), fondul suveran de investiții al Arabiei Saudite, au dezvăluit proiectul comun de a construi o uzină în această țară.

Parteneriatul strategic marchează crearea unei societăți mixte care va începe producția de mașini cu motoare termice și electrice în regat. Uzina va deveni funcțională în 2026.

Uzina Hyundai din Arabia Saudită va avea o capacitate de producție de 50.000 de unități pe an

Hyundai

Fondul de Investiții Publice din Arabia Saudită va prelua 70% din acțiunile societății mixte și va contribui financiar la construirea uzinei. Constructorul asiatic de automobile își va asuma rolul de partener tehnologic strategic, oferind sprijin tehnic și comercial.

Lucrările de construcție vor demara anul viitor, iar cei de la Hyundai spun că aceasta ar urma să-și înceapă activitatea în 2026. Costurile sunt estimate la circa 470 de milioane de euro.

În noua uzină vor fi produse atât mașini echipate cu motoare cu ardere internă, cât și vehicule pur electrice. Într-o primă fază, capacitatea de producție va fi de 50.000 de unități pe an.

Mai mult, potrivit Hyundai, prin înființarea noii uzine din Arabia Saudită vor fi create mii de noi locuri de muncă. În plus, se va accelera ecosistemul de automobile și de mobilitate al acestei țări. „Suntem încântați de potențialul acestei societăți mixte de a genera progrese semnificative în producția de vehicule prin promovarea unui viitor automobilistic sustenabil și ecologic în regiune. Eforturile noastre comune vor crea oportunități pentru inovație și progres pentru mediul înconjurător”, a declarat Jaehoon Chang, CEO-ul Hyundai.

În luna august a anului curent, Hyundai a făcut o investiție de 290 de milioane de dolari la uzina Hyundai Motor Manufacturing pe care o deține în Alabama (SUA). În acest fel, coreenii își consolidează poziția pe piața SUV-urilor.

Din totalul acestei investiții, 190 de milioane de dolari a fost alocată pentru modernizarea echipamentelor, în principal pentru a facilita producția noii generații Santa Fe.

Sursa: Hyundai via Motor1

Articole similare

Fostul inginer-șef al Tesla a creat Lucid Air. Promite că e mai bună ca Model S

Florin Amariei

Nissan Juke Hybrid – din toamnă în România

Filip Sîrbu

Noua Skoda Elroq sosește în toamna lui 2024. Prima imagine cu viitorul SUV electric

Mihai Morcovescu