AUTOpro
Generale Stiri

MINI Clubman ar putea fi eliminat din gama britanicilor începând cu anul 2024

Producătorul britanic de automobile MINI este pe cale să renunțe la unul dintre modelele sale. Dacă este să ne luăm după cele mai noi informații care circulă în industrie, Clubman nu va primi o nouă generație.

Motivul ar fi acela că marca din Insulă va face tranziția către o gamă electrificată mai simplificată.

MINI Clubman a înregistrat vânzări sub așteptări

MINI

Modelul cu patru uși MINI Clubman a fost lansat în anul 2007, fiind considerat un succesor modern al lui British Leyland MINI Clubman. Acesta din urmă a fost produs între anii 1969 și 1980.

Cea de-a doua generație a versiunii moderne și-a făcut debutul în 2015, însă cifrele de vânzări nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor oficialilor companiei. De aceea, constructorul britanic se pregătește să renunțe definitiv la acest model.

„Nu aș spune că spațiul este plin, dar nu vom avea un Clubman. În ceea ce privește vânzările, Countryman se vinde de două ori mai bine decât Clubman. Îmi place Clubman, chiar conduc unul în acest moment. Dar, ca un concept de mașină mare, am decis să alegem noul Countryman”, a declarat Stefanie Wurst, directorul brandului MINI.

Drept urmare, este posibil ca britanicii să oprească comenzile pentru Clubman începând cu luna februarie 2024. Înainte de retragerea de pe piață a acestui model, britanicii vor comercializa o ediție finală.

Sursa: Motor1

Articole similare

Hyundai a prezentat o nouă versiune a autocamionului fuel-cell Xcient

Filip Sîrbu

Concursul de Eleganţă Sinaia 2023 revine în actualitate după o pauză de 3 ani

Mihai Morcovescu

Sute de mii de vehicule Mercedes-Benz, rechemate la service

administrator_autopromag